Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boligprisene overrasket

Sesongjustert steg boligprisene i desember, men det spås likevel fall i boligprisene i år!

BOLIGPRISENE: Boligprisene steg sesongjustert i desember, men endte likevel under fjoråret. Foto: Espen Røst / Dagbladet
BOLIGPRISENE: Boligprisene steg sesongjustert i desember, men endte likevel under fjoråret. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF), Finn.no og Eiendomsverdi lagt frem mandag viser at boligprisene falt 0,9 prosent fra november til desember.

Boligprisene steg Sesongjustert var prisene imidlertid opp 0,2 prosent. Det vil si at den underliggende prisutviklingen i desember var positiv - for første gang siden august i fjor.

Til tross for at den underliggende prisutviklingen var positiv endte likevel boligprisene 0,6 prosent under samme måned året før.

EFF spår boligprisene ned 1-3 prosent fra 2013 til 2014.

Slik har det gått I november i fjor falt boligprisene 1,3 prosent fra oktober, mens de sesongjustert var ned 0,9 prosent.

Boligprisene i november lå da 0,2 prosent over nivået i tilsvarende måned i 2012.

I desember 2012 var boligprisene uendret (sammenlignet med november 2012), mens de sesongjustert var opp 1,7 prosent.

I desember 2011 falt boligprisene 1,5 prosent på månedsbasis, mens de sesongjustert var opp 0,5 prosent. I desember 2010 falt boligprisene 1,1 prosent på månedsbasis, mens de sesongjustert var opp 1,0 prosent.

Flere nyheter
OBOS-prisene falt
Garanti-prisene falt

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media