Sterk prisutvikling : - Prisene ut året vil antageligvis holde seg stabile, muligens vil vi få en liten økning, sier eiendomsmegler Nils O. Nordvik i Nordvik & Partners. Foto: Finansavisen
Sterk prisutvikling : - Prisene ut året vil antageligvis holde seg stabile, muligens vil vi få en liten økning, sier eiendomsmegler Nils O. Nordvik i Nordvik & Partners. Foto: FinansavisenVis mer

Boligprisene sprenger skalaen

- Med mindre det faller en atombombe ned i Oslo og alle dør, så vinner jeg, sier eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Prisene ut året vil antageligvis holde seg stabile, muligens vil vi få en liten økning. Historisk kommer det meste av oppgangen i første halvår, og så flater det ut utover høsten. Men med så sterke august-tall, vil vi trolig få en litt sterkere prisutvikling i boligmarkedet denne høsten enn vanlig, sier eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik i Nordvik & Partners til Finansavisen.

I januar i år presenterte Finansavisen Boligpristempen 2015, hvor avisen spurte en rekke eksperter og aktører i bransjen om deres anslag for 2015.

Anslagene er basert på gjennomsnittsprisen for alle boliger i 2015 mot tilsvarende i 2014, og Nordvik topper temperaturmålingen med sitt anslag på 5,7 prosent.
 
Med en prisoppgang på 2,5 prosent nominelt i august, ligger prisene så langt i år 7,1 prosent høyere enn de var i 2014. Og forblir prisene uendret ut året vil det gi en vekst på 7,8 prosent. Nordvik er nærmest med sitt anslag.

- Det vil nok helt sikkert ende rundt 8 prosent. Med mindre det faller en atombombe ned i Oslo og alle dør, så vinner jeg den konkurransen. Jeg håper det blir en ordentlig god champagne, sier Nordvik til Finansavisen, og legger til:

- Utviklingen har slått også mine prognoser. Når jeg ser hvordan markedet er nå, så er det et marked som fortsatt vokser. Vi må ikke tro at det vil stanse nå. Det kan komme korreksjoner, men ikke noe betydelig prisfall. Presset mot de større byene er for stort til det. Nordvik tror grunnen til at Frogner bydel hadde svakest prisutvikling sist måned er at det er flere store leiligheter til salgs på Frogner, mens det på Grünerløkka er en større andel små leiligheter.

- Når det kommer flere av de store og herskapelige boligene ut i markedet, tar det lengre tid. Grünerløkka er et marked med mange to- og treromsleiligheter som går hele tiden. Før var Grünerløkka Oslo øst, nå er det å regne som Oslo vest i boligmarkedet.

— Hvordan er markedet for de dyrere objektene i Oslo nå?

- Noen av de dyre eiendommene har man slitt litt med å selge, men markedet er stabilt. Det lever egentlig sitt eget liv.

FLERE NYHETER: Dette er årets dyreste leilighet
Statoil i gang med verdensledende prosjekt
- Ikke konkursras i norsk næringsliv