Boligprisene stabile tross renteøkning

Boligprisene viser ingen tegn til å synke trass i stadige renteøkninger på boliglån. Tidligere spådommer om prisfall har ikke slått til foreløpig, sier formannen i Norges Eiendomsmeglerforbund, Espen Solum, til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solum tror årsaken kan være at mange potensielle selgere holder boligen tilbake på grunn av den usikkerhet som hersker i norsk økonomi. Dermed er tilbud og etterspørsel fortsatt i god balanse og prisene stabile.

Samme tendens

NTB har foretatt en rundspørring til eiendomsmeglere rundt om i Norge. Med små variasjoner er situasjonen nokså lik over hele landet.

Det er færre folk på visningene, budene kommer ikke lenger så raskt, og det tar lenger tid å få en leilighet eller en eiendom solgt. Men kvadratmeterprisen har ikke sunket hittil i 3. kvartal.

Formannen i Eiendomsmeglerforbundet minner om at den prisøkning vi hadde i første halvår var unormalt høy, og at en korrigering helt naturlig må komme i annet halvår. Tradisjonelt øker boligprisene mindre mot slutten av året, og det vil vi trolig merke sterkere dette året enn for eksempel i fjor, sier Solum.

Eiendomsmegler Trygve Swartling i Oslo sier at det grunnleggende i Oslo-markedet er for få boliger i forhold til behov og etterspørsel. Han regner med fortsatt prisøkning, men ikke i samme takt som tidligere i år og i fjor.

(NTB)