Ferske boligtall:  Den månedlige boligprisstatistikken for august fra Eiendom Norge og adm. dir. Christian Vammervold Dreyer ble presentert torsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Ferske boligtall: Den månedlige boligprisstatistikken for august fra Eiendom Norge og adm. dir. Christian Vammervold Dreyer ble presentert torsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Boligprisene steg i august

Det ble solgt mange boliger i Norge i august også. Slik gikk det med boligprisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene steg med 2,5 prosent i august. Sesongjustert var oppgangen 1,1 prosent. Det gir ny all-time high, og slår dermed forrige rekord fra april 2015.

Prisene steg ifølge adm. direktør Christian Vammervold Dreyer over hele linjen.

Boligprisene har steget 7,7 prosent siste 12 måneder.

- De siste tre månedene har vi sett nokså store variasjoner i de sesongjusterte boligprisene. Men hovedinntrykket er likevel at dette dreier seg om en gradvis avmatning, skrev makroøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbankens morgenrapport torsdag.

Det ble solgt 7.899 boliger i løpet av måneden, og gjennomsnittelig formidlingstid var ned fra 41 dager i august 2014, til 33 dager i august 2015.

Antall boliger til salgs er ned med 4,5 prosent, til 13.913.

Det ble solgt 24 prosent færre boliger i Rogaland i august, noe som trakk prisene opp i regionen.

Blant områdene som steg mest, finner vi Larvik og Follo, med oppgang på 3,3 prosent. I andre enden finner vi Trondheim og Stavanger, som steg hhv. 1,6 prosent og 1,3 prosent.

Prisutvikling i de største byene (12 måneder):
Oslo +12,2%
Bergen +9,8%
Tromsø +10,4%
Stavanger -1,2%
Kritiansand +6,7%
Trondheim +6,9%

Prisutvikling i de største byene (august):
Oslo +1,7%
Bergen +2,0%
Tromsø +2,4%
Stavanger +1,3%
Kristiansand +2,3%
Trondheim +1,6%

OBOS-prisene falt i Oslo Tirsdag viste ferske tall at prisene på OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området falt 0,1 prosent fra juli til august.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området kom inn på 50.417 kroner i august.

Dette tilsvarer 0,1 prosent nedgang fra juli, mens veksten siden august i fjor er på 10,6 prosent.

Hittil i år har OBOS-prisene steget 10,3 prosent.

- Utflatingen i august er naturlig etter det kraftige prishoppet i juli. Vi tror fortsatt på en prisoppgang høsten under ett, men noe svakere enn vi har sett hittil i år, sier kommunikasjonsdirektør i OBOS Åge Pettersen i en pressemelding.

På landsbasis endte den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger på 45.868 kroner i august - opp 0,6 prosent fra juli.

Siden august i fjor er oppgangen på landsbasis 8,0 prosent.

Kraftig prisoppgang for Garanti Tall fra Garanti Eiendomsmegling viste mandag at prisene på omsatte borettslagsboliger steg med 3,5 prosent fra juli til august.

33.656 kroner per kvadratmeter tilsvarer en oppgang på 11,5 prosent de siste 12 månedene.

- Prisoppgangen i august er kraftig, men veksten er ikke unormal hvis vi sammenligner med tilsvarende måned tidligere år. Tendensen de siste årene har vært at prisene stiger i august, for så å synke noe i september, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti i en kommentar.Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I august 2015 er det i snitt 5,2 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 1,0 bud fra juli 2015, og en oppgang på 0,9 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Flere nyheter Gikk bananas - ga 1,2 millioner over takst for leilighet uten balkong
Boligkjøpernes sleipeste triks: - Folk blir ekstremt irriterte
OBOS har solgt boliger for 6,7 milliarder i år