«Boligprisene vil falle»

- Mitt stalltips er at boligprisene faller med 10 prosent i løpet av høsten. Utviklingen vil fortsette neste år, dersom ikke renta faller om kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Spådommen tilhører administrerende direktør Hans-Jacob Hansen i OPAK, byggebransjens kompetansesenter.

- Mye avhenger av om rentenivået synker og stabiliserer seg. En ustabil rente er det verste. Det gir utrygghet.

- Jojo-rente, lave oljepriser og redsel for arbeidsledighet er tre momenter som henger sammen og påvirker boligmarkedet, mener OPAK-sjefen.

- Folk som frykter renta og som frykter å stå uten jobb, handler ikke bolig. Selv en illusorisk trygghet i form av én prosents rentenedgang vil skape bedre stabilitet og trygghet. Markedet handler om psykologi, sier Hansen.

Han er usikker på hva neste år vil bringe: - Noen tror renta ikke går ned - andre tipper én, to eller tre prosents nedgang.

Ledighet

Hans-Jacob Hansen tror bygging av nye boliger kan komme til å stanse helt opp: - Når boligbyggingen stanser opp, vil også byggingen av næringsbygg stanse. I tillegg er det slutt eller snart slutt på arbeider som Gardermoen og Rikshospitalet. Flere tusen arbeidere i bygg og anlegg kan bli arbeidsledige, mener han. - Enden på visa blir et kunstig press på eksisterende boliger, og et norsk samfunn som spinner opp og ned jojo-tråden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer