<div><span style="background-color: initial;">Bjørvika. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.</span></div>
Bjørvika. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.
Vis mer

Boligspekulantene er borte

- Du merker det når 10 prosent av kundene forsvinner, forteller Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - De rent finansielle investorene er borte fra våre prosjekter. Det har utgjort en vesentlig andel. Investorandelen i våre boligprosjekter ligger cirka 20 prosent, og rent finansielle investorer ligger rundt halvparten. Vi merker at de er borte nå, sier Rolf Thorsen, adm. direktør i Oslo S Utvikling (OSU), til Finansavisen.

Selskapet, som er mest kjent for utbyggingen av Barcode rett bak Operaen i Bjørvika, har nå penset over fra hovedsakelig næringsbygg til hovedsakelig boliger.

Ifølge Finansavisen skal det totalt bygges 900.000 kvadratmeter over bakkenivå i den nye bydelen Bjørvika, og OSU står for 380.000 av dem. I tillegg bygger de parkeringsanlegg og andre underjordiske arealer på til sammen 105.000 kvadratmeter.

OSU har solgt for 10,5 milliarder siden oppstarten, og har like mye igjen.

- Litt mer ruglete

Boligsalg går vanligvis kjappere, men takten har sunket den siste tiden.

- Investorer er ikke en ensartet gruppe. Du har de som kjøper for å selge videre før leiligheten står ferdig. Det virker som de er borte i dag. Denne gruppen har utgjort rundt 10 prosent av kundemassen. I tillegg har du andre som for eksempel kjøper til sine barn, men har tenkt å leie ut et år eller to før barna flytter inn. De er der fortsatt, men du merker det når 10 prosent av kundene forsvinner, sier Thorsen til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Vendela håver inn millioner etter Farmen
Varsler 1.750 millioner i skatte- og avgiftslette