Boligtomter ble plutselig 25 prosent mindre verdt

Eplehagetomt i Oslo ble 2 millioner kroner mindre verdt over natten.

TOMTEVERDIER: Ny regler har, ifølge Odd Henning Hjellegjerde, barbert verdien på såkalte eplehagetomter i Oslo. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
TOMTEVERDIER: Ny regler har, ifølge Odd Henning Hjellegjerde, barbert verdien på såkalte eplehagetomter i Oslo. Foto: Eivind Yggeseth/FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Oslo-politikernes vedtak av Småhusplanen 13. juni har kappet prisene på "eplehagetomter" med én fjerdedel, mener utbyggere Finansavisen har snakket med.

- Vi kjøpte denne tomten for åtte millioner kroner, men i dag hadde vi ikke gitt mer enn seks, sier Odd Henning Hjellegjerde i Norwegian Homes til avisen.

Han peker mot det som nå ligner et pukkverk på Makrellbekken vest i Oslo, men som skal bli tre boliger i Bernhard Herres vei 19.

- Millioner barbert bort Sunnmøringen sier til Finansavisen at prosjektet ikke ville blitt en realitet i dag, og mener den nye planen legger svært strenge begrensninger på utbyggernes muligheter.

- Når boligarealet i praksis forminskes med 20-25 prosent, sier det seg selv at prisen på tomtene må ned tilsvarende. Med de marginene vi opererer med er det nå en rekke tomter som ikke er attraktive lenger for oss på grunn av mindre utbyggingspotensial, sier han.

Lasse Røsnes i Neptune Properties sier at der de før kunne klart seg med 1,2 mål, må de nå opp i 1,6 -1,7 mål.

Han sier rett ut til Finansavisen at boligeiere med potensielle eplehagetomter har fått barbert vekk en del millioner i verdi.