MÅ I RETTEN IGJEN: 21-åringen fra lillesand under rettssaken i Bolivia sammen med sin mor Mette Øygarden. 21-åringen flyktet senere fra Bolivia under nytt navn, og måtte møte i retten for saken i Norge, hvor hun ble frikjent. Nå har påtalemyndigheten anket frifinnelsen til lagmannsretten. Foto: Henning Lillegård
MÅ I RETTEN IGJEN: 21-åringen fra lillesand under rettssaken i Bolivia sammen med sin mor Mette Øygarden. 21-åringen flyktet senere fra Bolivia under nytt navn, og måtte møte i retten for saken i Norge, hvor hun ble frikjent. Nå har påtalemyndigheten anket frifinnelsen til lagmannsretten. Foto: Henning LillegårdVis mer

Bolivia-frikjent må møte i retten på ny

Påtalemyndigheten har anket dommen mot 21-åringen fra Lillesand som ble frikjent for å ha smuglet kokain fra Bolivia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillesand-kvinnen ble i Oslo tingrett tidligere i november frifunnet i kokainsaken. Onsdag opplyste statsadvokat Petter Mandt til Nettavisen at påtalemyndigheten ikke er fornøyd med frikjennelsen, og at de har bestemt seg for å anke dommen.

- De fire andre domfelte har selv anket, så det blir en ny runde for alle fem, sier Mandt til Nettavisen.

Påtalemyndigheten la i tingretten ned påstand om seks og et halvt års fengsel for kvinnen.

Fem tiltalte Kvinnen var tiltalt sammen med fire andre, som alle ble dømt i saken i tingretten.

En 26 år gammel teologistudent fra Oslo, som aktor mener var hovedmannen, ble dømt til fem år og seks måneders fengsel.

En 23 år gammel skuespiller ble dømt til fem år og seks måneder i fengsel, hvorav to år skulle gjøres betinget med en prøvetid på to år.

I tillegg ble to menn på 22 og 25 år dømt til henholdsvis seks år og seks måneder og fem år og seks måneders fengsel for sine roller i saken.

Rømte Lillesand-kvinnen rømte fra Bolivia etter at hun ble tatt med kokain i kofferten sammen med Madelaine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen i mai 2008. På grunn av rømningen er hun blitt tiltalt for smuglingsforsøket i Norge.

21-åringen har hele tiden nektet for at hun visste hva som var i bagene som de ble stoppet med på flyplassen i Cochabamba i Bolivia. Hun har forklart at hun trodde hun skulle på en ferietur med sin kjæreste, Stina Brendemo Hagen.

Brendemo Hagen, som ble dømt i Bolivia, har også rømt fra landet og befinner seg nå i Norge. Rodriguez soner fortsatt sin dom på ti år og åtte måneders fengsel i fengselet i Bolivia.

(NTB)