Boliviaa president Evo Morales innrømmer at en del av kokaplantene brukes til å lage kokain.  Foto: AFP/SCANPIX
Boliviaa president Evo Morales innrømmer at en del av kokaplantene brukes til å lage kokain. Foto: AFP/SCANPIXVis mer

Bolivia innrømmer at bønder lager kokain

- Noen bønder bryter lover og regler, sier Morales.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bolivias president Evo Morales innrømmer for første gang offisielt at en del av kokaplantene som dyrkes av bolivianske bønder, blir brukt til å lage kokain. Noen bønder bryter lover og regler, sier Morales.

Boliviansk lov åpner for at familier kan sette av et område på snaue 2.000 kvadratmeter til dyrking av kokaplanter. Men president Morales sa mandag at en del av bøndene bryter med denne og andre bestemmelser.


- Noe av kokaen som produseres her i landet, havner dessverre på ulovlige markeder, framholdt han i en tale som ble sendt i boliviansk kringkasting. Han anklaget bøndene som driver med slikt, for landssvik.


Australsk politi har pågrepet en mann som skal ha ledet omfattende smugling av og handel med kokain på tre ulike kontinenter. Mannen er utlevert til Australia fra Nederland, ble det opplyst mandag.

I en erklæring fra nestsjefen for det føderale australske politiet, Tim Morris, het det at mannen ble tatt etter en to år lang etterforskning. Han risikerer nå opptil 25 år i fengsel og bøter på inntil 550.000 australske dollar, over 2,5 millioner kroner

(NTB)