Bolivias forsvarsminister anklager flykaptein for drap

FLYSTYRT: 71 av de 77 menneskene om bord i det bolivianske flyselskapet LaMias charterflight omkom i styrten, blant dem de sju besetningsmedlemmene, 21 brasilianske journalister og 19 av spillerne på det brasilianske fotballaget Chapecoense. Foto: AP Photo/Luis Benavides/Scanpix
FLYSTYRT: 71 av de 77 menneskene om bord i det bolivianske flyselskapet LaMias charterflight omkom i styrten, blant dem de sju besetningsmedlemmene, 21 brasilianske journalister og 19 av spillerne på det brasilianske fotballaget Chapecoense. Foto: AP Photo/Luis Benavides/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bolivias forsvarsminister anklager flykapteinen på charterflyet som styrtet utenfor Medellin i Colombia, for drap.

71 av de 77 menneskene om bord i det bolivianske flyselskapet LaMias charterflight omkom i styrten, blant dem de sju besetningsmedlemmene, 21 brasilianske journalister og 19 av spillerne på det brasilianske fotballaget Chapecoense.

Granskingen har vist at flyet gikk tom for drivstoff kort tid før landing i Medellin i Colombia, noe Bolivias forsvarsminister mener flykapteinen må ta det hele og fulle ansvaret for.

– Det som skjedde i Medellin var drap. Den som tar sjansen på å fly over 70 passasjerer med akkurat nok drivstoff til å nå bestemmelsesstedet, bryter den mest grunnleggende regelen innen sivil luftfart, sier forsvarsminister Reymi Ferreira.

Flykapteinen fortalte selv rett før landingen i Medellin at flyet var gått tomt for drivstoff, noe granskingen av vraket også raskt viste.

Hvorfor ikke ulykkesflyet mellomlandet som planlagt, for å etterfylle drivstoff under flyturen fra La Paz i Bolivia til Medellin, ikke kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer