Bolivias president: - Israel er en terroriststat

Morales raser.

LANGER UT: Evo Morales. Foto: REUTERS / Eric Thayer / NTB scanpix
LANGER UT: Evo Morales. Foto: REUTERS / Eric Thayer / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israel får hard kritikk etter FN-skolen i flyktningeleiren Jabalya ble angrepet, og minst 15 ble drept og over 90 såret. Det er ifølge UNRWA-sjef Pierre Krähenbühl sjette gang en FN-skole rammes.

«Barn, kvinner og menn drept og skadet da de sov på et sted hvor de burde vært trygge og beskyttet. Det var de ikke. Utålelig», skrev Krähenbühl på Twitter i går.

- Jeg vil gjøre det klart at den nøyaktige plasseringen av denne grunnskolen har blitt kommunisert til israelske militære myndigheter 17 ganger, så sent som i går kveld, noen timer før dette angrepet, sa FN-sjef Ban Ki-moon.

- Terror Også USA fordømte angrepet. En som går enda lenger er Bolivias president Evo Morales. Han mener kamphandlingen de siste ukene kan likestilles med terrorhandlinger.

- Vi erklærer Israel en terroriststat, sier Morales ifølge blant annet Fox News.

Dødstallet på palestinsk side etter at kampene startet er ifølge NTB nå steget til over 1300, de fleste av dem sivile, ifølge Unicefer 249 av dem barn. 56 israelske soldater og tre sivile er drept.

Morales mener Israel bryter folkeretten, og har sagt opp en traktat mellom landene fra 1972 om visumfrihet. Den bolivianske presidenten har tidligere denne måndene karakterisert kamphandlingene som folkemord. Land som USA sier Israel har «rett til å forsvare seg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer