Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bolivias president Evo Morales trekker seg

Hærsjefen og planleggingsministeren er blant mange som har krevd Morales avgang etter anklager om valgfusk.

GÅR AV: Bolivias venstreorienterte president Evo Morales trekker seg. Det melder han selv på boliviansk TV søndag. Vis mer

Bolivias venstreorienterte president Evo Morales trekker seg, melder den bolivianske avisa La Razon på twitter.

Også spanske El País melder nå at presidenten trekker seg, etter at han tidligere i kveld hadde prøvd å roe gemyttene ved å godta et nyvalg.

Presset mot presidenten har økt formidabelt etter at en kommisjon fra Organisasjonen for Amerikanske Stater (OEA) tidligere i dag la fram sin konklusjon om alvorlige uregelmessigheter under valget den 20. oktober - et valg som Morales hevder å ha vunnet.

Organisasjonen anbefalte å annulere resultatene.

Massive krav om avgang

Etter OEAs anbefaling har Morales ifølge El País også annonsert at han vil skifte ut hele det øverste valgrådet.

Utover dagen har det haglet det inn med krav om hans avgang.

Blant dem som krever at den venstreorienterte presidenten må trekke seg er planleggingsminister Mariana Prado Noya og sjefen for hæren, Williams Kaliman.

NTB skriver at Bolivia har blitt kastet ut i et politisk kaos etter at Morales, som har sittet ved makten siden 2006, for tre uker siden vant første runde av presidentvalget.

Uforklarlig pause

Anklagene om valgfusk oppsto da stemmetellingen uten forklaring ble satt på pause i et døgn. Valgresultatet ga Morales akkurat nok stemmer til å slippe en valgrunde nummer to, skriver NTB.

I en rekke medier og på twitter har spekulasjonene i hele kveld gått høyt om hva som foregår, og det har blant annet vært hevdet at presidenten skal være i ferd med å forlate landet.

Det har også blitt vist bilder på boliviansk TV av president Evo Morales og hans visepresident idet de går av presidentflyet i Chimoré i det sentrale Bolivia - uten at noen kunne svare på hvorfor han var der.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media