Bølla til rette etter 13 år!

Utrolig, men sant: En Trondheims-katt som forsvant i 1989, er funnet igjen i Hol i Hallingdal!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå gleder kattens eier, Inger Lise Engstad, seg stort til å få igjen Bølla. Hun kommer med en trailer til Trondheim tirsdag morgen - 13 år eldre enn da hun forsvant fra huset på Byåsen.

- Det er bare helt utrolig, sier en opprømt Engstad til Dagbladet. Hun har funnet fram igjen den gamle kattekurven.

Hun forteller at Bølla var ett år gammel da hun ble borte høsten 1989.

Flyttet

- Hun forsvant i forbindelse med at vi flyttet. Hun fikk ikke være med på flyttelasset, fordi det ikke var lov å ha katt i borettslaget vi flyttet til. Derfor skulle hun være igjen i tomannsboligen vi hadde delt med min mor, forteller Engstad.

Hvordan den grå og brun-stripete huskatten har kommet seg til Hol i Hallingdal, har hun ingen anelse om.

Men hun er sikker på at det er hennes katt som er funnet der, fordi den var merket i øret, og nummeret var registrert hos Dyrebeskyttelsen.

Han som fant katten, tyskeren Clemens Erdmann, synes også det er en fantastisk historie, og er glad for at han og samboeren Monique Gise fant fram til eieren.

- Vi fant den utenfor en kafé i Hol rett før jul. Den var så forkommen at vi tok den med hjem, forteller Erdmann til Dagbladet.

- Katten var utmagret og stusslig, og hadde diaré, men den har kommet seg dag for dag. Det er en tillitsfull og kosete katt. Vi tror den har levd ute, av matrester i søppeldunker, derfor likte den ikke kattemat, forteller Erdmann. Den hadde trolig ikke kunnet leve mange dagene til.

Hjemtur

I går sendte Erdmann pølsebiter med katten, som niste på hjemturen til Trondheim. Radio Hallingdal fikk ordnet med transport, og i går kveld var sjåfør Odd Arne Mørk i Hallingfrakt på vei til Oslo med katten ved siden av seg.

- Katten virker harmonisk og rolig, den, og liker veldig godt å bli strøket, forteller Mørk, som syntes det var koselig å kunne hjelpe til med hjemtransporten.

Siste etappe

Bølla er forsvarlig plassert i ei transportkasse, og i dag overtar transportselskapet Roadbroker på den siste etappen til Trondheim.

- Det blir spennende å få tilbake katten, sier Inger Lise Engstad, som har flyttet tilbake til tomannsboligen katten forsvant fra. Hun bedyrer at hun ikke kommer til å slippe henne ut på flere dager!

PÅ VEI HJEM: Etter tretten år «på loffen», kommer Bølla snart hjem til Trondheim igjen.