Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hever bollesalget til nye rekorder

Bollefest i «Bolleland»

Målet var å selge 1,6 millioner Espa-boller i 2017. Det ble overgått med god margin, og nå heves målsettingen ytterligere.

BOLLESJEFER: Roger Danielsberg (t.v.) og Rune Gulbrandsen driver Shell-stasjonen på Espa sammen med Morten Støen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
BOLLESJEFER: Roger Danielsberg (t.v.) og Rune Gulbrandsen driver Shell-stasjonen på Espa sammen med Morten Støen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): - Jeg må bare beskrive det som et veldig godt år. Kort og greit, sier en munter Roger Danielsberg som er daglig leder og medeier i Espa Servicesenter, til Hegnar.no.

Fra Shellstasjonen med tilnavnet «Bolleland» som ligger ved E6 mellom Oslo og Hamar, selges det boller i bøtter og spann.

I 2017 var målet å selge 1,6 millioner av den populære Espa-bollen. Da kalenderen bikket fra 2017 til 2018, viste klokketelleren at det hadde blitt solgt totalt 1.778.925 boller i løpet av året.

Økt bollesalg vises også igjen på topplinjen.

Det rykende ferske regnskapet viser at Espa Servicesenter AS, selskapet som eier bensinstasjonen, økte inntektene fra 75,8 millioner kroner i 2016 til 79,7 millioner kroner i fjor.

Av dette utgjorde bollesalget omtrent 23 prosent, ifølge Danielsberg.

I tillegg til økt bollesalg, skyldes inntektsøkningen generell økt omsetning på mat og andre varer, forteller han.

Økt utbytte

På bunnlinjen satt selskapet igjen med et overskudd på 6,3 millioner kroner, etter en økning fra 5,3 millioner kroner fra året før.

Regnskapet viser at selskapet har besluttet å doble utbyttet til eierne, fra tre millioner kroner i 2016 til seks millioner kroner i 2017.

- Vi er gjeldfrie etter å ha tilbakebetalt gjelden vi tok opp da vi bygget ut i 2014, svarer Danielsberg på spørsmål om bakgrunnen for den kraftige utbytteøkningen.

Det har tidligere vært snakk om å utvide konseptet, uten at det har materialisert seg. Hvorvidt planene om utvidelse er noe som er på bordet igjen, ønsker ikke Danielsberg å si noe om.

- Ingen kommentar, ler han.

Nytt mål

Etter å ha overrgått målsettingen for 2017 med god margin, har salgsmålet for 2018 blitt hevet til 1,8 millioner Espa-boller.

Hittil i år er det blitt solgt drøye 613.000 boller, ifølge bolletelleren på bensinstasjonens hjemmesider.

Roger Danielsberg mener at både målet og dermed ny rekord er godt innenfor rekkevidde. Bare ikke sommerværet blir altfor bra.

- Vi når målet så lenge sommeren ikke blir som nå med alt for varmt vær. Vi er avhengig av litt blandet vær. Det er ikke så fristende å kjøre bil når været er så fint som nå. Folk forflytter seg litt mer når det er litt ruskete, og da kommer de innom oss for å kjøpe boller, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media