Israel- og Palestina-konflikten

- Bøllene styrer på begge sider

Sivile palestinere og israelere blir skadd og drept i den stadig mer blodige konflikten, mens ekstremistene styrer. - Jøder. Kjeltringer, hissigpropper og idioter, sier israelsk kommentator.

UTE ETTER BRÅK: Israelske bosettere danser foran ett av husene i det palestinske nabolaget Sheikh Jarrah i Øst-Jerusalem, som de har annektert. Dette er ulovlig etter internasjonal rett. Bosetternes ønske om å kaste ut de palestinske familiene som bor her, var gnisten som igjen fyrte opp konflikten mellom israelere og palestinere. Foto: AFP / NTB
UTE ETTER BRÅK: Israelske bosettere danser foran ett av husene i det palestinske nabolaget Sheikh Jarrah i Øst-Jerusalem, som de har annektert. Dette er ulovlig etter internasjonal rett. Bosetternes ønske om å kaste ut de palestinske familiene som bor her, var gnisten som igjen fyrte opp konflikten mellom israelere og palestinere. Foto: AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Israels ekstremister og fanatikere er ikke mitt jødiske folk».

Slik starter israelske Bradley Burston sin krasse kommentar i avisa Haaretz, før han utdyper:

«Israel er blitt eiendommen til ekstremister og høyreradikale fanatikere. Disse er ikke mitt folk».

Like sinna-stemmer

Ingen kan peke på én konkret hendelse som er direkte årsak for den pågående, svært farlige situasjonen i Israel og de palestinske områdene akkurat nå. Mange tiår med religiøs ekstremisme på både israelsk og palestinsk side, derimot.

- Den religiøse ekstremismen har trengt seg inn i - og påvirker - politikken på begge sider, sier Burston til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Om det hadde vært opp til flertallet av det palestinske og israelske folket, hadde vi klart å leve sammen. Vi hadde klart å dele landet sånn at vi kunne ha levd fredelig, side om side. Problemet er at de religiøse ekstremistene på begge sider ikke vil akseptere noen kompromiss, sier han.

Og viser til stemmer på israelsk tv for å forklare: Først ser du en ung palestiner, som raser på arabisk: «Jerusalem er for arabere, og bare for dem».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer