Bolles sønn (10) mottok Krigskorset på hans vegne

Tok imot Krigskorset på vegne av sin far orlogskaptein Trond André Bolle fra forsvarssjefen.

MOTTOK KRIGSKORSET: Jørg Lian (t.v.) og Eirik Johan Kristoffersen (t.h.) mottok krigskorset med sverd i dag. Bjørg Gjestvang og sønnen Håkon mottok medaljen på vegne av ektemannen og faren Trond André Bolle som fikk utmerkelsen post mortem. Foto: Erlend Aas / Scanpix
MOTTOK KRIGSKORSET: Jørg Lian (t.v.) og Eirik Johan Kristoffersen (t.h.) mottok krigskorset med sverd i dag. Bjørg Gjestvang og sønnen Håkon mottok medaljen på vegne av ektemannen og faren Trond André Bolle som fikk utmerkelsen post mortem. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Orlogskaptein Trond André Bolle, som ble drept av en veibombe i Afghanistan 27. juni i fjor, ble tildelt Krigskorset i januar i år. Han var marinejeger, med lang erfaring fra farlige oppdrag i flere land, og får utmerkelsen post mortem for tapperhet og fremragende ledelse i flere krevende operasjoner i Afghanistan.

Det var Bolles familie som mottok utmerkelsen på hans vegne på Akershus festning i dag, den første nasjonale Veterandagen.

Før overrekkelsen var Bolles sønn og enken Bjørg Gjestvang i en lunsj på Akershus slott hos statsminister Jens Stoltenberg, sammen med de to andre offiserene som ble overrakt Krigskorset, og deres familier.

De to andre offiserene er oberst Eirik Johan Kristoffersen og kaptein Jørg Lian.

Krigskorset er Norges høyeste utmerkelse for krigsinnsats, og de tre offiserene får alle dekorasjonen for sin innsats i Afghanistan. Det er første gang Krigskorset tildeles for handlinger etter annen verdenskrig.

Stolt forsvarsminister Tildelingen i statsråd ble kjent tidligere i år.

- Jeg er meget glad for å kunne tildele Kristoffersen og Lian Krigskorset med sverd. De har begge - ved flere anledninger - utvist personlig mot og fremragende ledelse i meget vanskelige situasjoner, sa forsvarsminister Grete Faremo (Ap) da tildelingen ble kjent tidligere i vår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer