Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bollestad besvimte på badet under KrFs retningskamp

Forteller i kommende bok.

SØVNLØS: KrF-nestleder Olaug Bollestad skriver at retningskampen i partiet gjorde henne søvnløs. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØVNLØS: KrF-nestleder Olaug Bollestad skriver at retningskampen i partiet gjorde henne søvnløs. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nestleder Olaug Bollestad i KrF sier i en kommende bok at partiets dramatiske retningskamp i fjor høst gikk på helsen løs - og at hun svimte av på badet.

Det kommer fram i den kommende boka «Kampen om korset i politikken», som er skrevet av tidligere Vårt Land-redaktør Helge Simonnes. Han har analysert KrFs dramatiske retningskamp, skriver Vårt Land.

- Det som skjedde i Rogaland, er det tyngste jeg har opplevd i politikken. Jeg var søvnløs i tre netter som følge av dette. Belastningen ble så stor at jeg svimte av på badet, sier nestleder Olaug Bollestad i KrF.

I Rogaland gjorde Bollestads side i striden nærmest rent bord, og 15 av 16 utsendinger til skjebnelands­møtet var blå. Fra første stund kom påstandene om at dette avgjorde retningsstriden i KrF.

Mange mente hun var for sen med å advare sine lokale partifeller mot å sende en ikke-representativ delegasjon til det ekstraordinære landsmøtet og formidle advarselen fra en epost.

I boka kritiserer Simonnes tidligere partileder Knut Arild Hareide og andre KrF-toppers evne til å forstå egen grasrot. Boka lanseres fredag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media