Bolsonaro jr. også corona-smittet

- Et argument mot vaksinepass.

SOM FAR SÅ SØNN: Eduaro Bolsonaro (37) er den tredje i Brasils FN-delegasjon i New York som har fått konstatert smitte av covid-19-fra corona-viruset. Foto: Evaristo Sa, AFP/NTB.
SOM FAR SÅ SØNN: Eduaro Bolsonaro (37) er den tredje i Brasils FN-delegasjon i New York som har fått konstatert smitte av covid-19-fra corona-viruset. Foto: Evaristo Sa, AFP/NTB. Vis mer
Fullvaksinerte: 71.30% Første dose: 78.98%

President Jair Bolsonaros sønn Eduardo er smittet av coronaviruset. Han er den tredje i delegasjonen til FNs hovedforsamling i New York som er smittet.

37 år gamle Bolsonaro, som er medlem av nasjonalforsamlingen, sier på Twitter at han føler seg bra.

At han er smittet, mener han er et argument mot vaksinepass siden han har fått første dose.

SMITTET: Brasils president Jair Bolsonaro er trygg på at han blir frisk av koronaviruset ved å ta antimalaria-medisinen hydroksyklorokin. Video: Jair Bolsonaro / Facebook Vis mer

Brasils helseminister Marcelo Queiroga testet positivt mens han fortsatt var i New York og sitter i karantene på et hotell i byen, mens ytterligere en diplomat testet positivt etter å ha kommet hjem.

- Er bare en lettere influensa

President Bolsonaro, som selv har hatt covid-19, var sterkt kritisk til smittevernreglene som gjaldt i FN i New York. Han har nektet å vaksinere seg og ble flere ganger sett uten munnbind under besøket.

Selv om det var påbudt for alle som kom til FN, å være vaksinert, sa FNs generalsekretær António Guterres at han ikke hadde myndighet til å avvise uvaksinerte statsoverhoder, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Bolsonaro, som fortsatt mener at covid-19 bare er en lettere influensa, har gått imot munnbind og nedstengninger og avvist tilbud om vaksinering av befolkningen, trass i at nesten 600.000 mennesker hittil har dødd av viruset i Brasil.

TESTET: Brasils president Jair Bolsonaro er testet for coronaviruset etter at han viste symptomer på å være smittet. Vis mer

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer