Bolsonaro med sexistisk kommentar om Macrons kone

Frankrikes president Emmanuel Macron fordømmer det han kaller en uvanlig uhøflig kommentar Brasils president Jair Bolsonaro kom med om hans kone Brigitte.

-PRESIDENT: En tilhenger av Brasils president, Bolsonaro, postet søndag en kommentar på Facebook der han gjorde narr av Brigitte Macron og sammenlignet henne med Bolsonaros kone Michelle. - «Ikke ydmyk fyren, ha-ha», svarte Bolsonaro på Facebook-meldingen.

Foto: Adriano Machado / Reuters / Scanpix
-PRESIDENT: En tilhenger av Brasils president, Bolsonaro, postet søndag en kommentar på Facebook der han gjorde narr av Brigitte Macron og sammenlignet henne med Bolsonaros kone Michelle. - «Ikke ydmyk fyren, ha-ha», svarte Bolsonaro på Facebook-meldingen. Foto: Adriano Machado / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Hva kan jeg si. Det er trist. Trist først og fremst for ham, men også for brasilianerne, sa Macron da han ble bedt om å kommentere Bolsonaros utsagn.

En tilhenger av Bolsonaro postet søndag en kommentar på Facebook der han gjorde narr av Brigitte Macron og sammenlignet henne med Bolsonaros kone Michelle.

«Ikke ydmyk fyren, ha-ha», svarte Bolsonaro på Facebook-meldingen.

– Jeg tror brasilianske kvinner uten tvil vil skamme seg når de leser dette som kommer fra deres president. Jeg tenker at brasilianerne, som er et flott folk, vil skamme seg over slik oppførsel, var Macrons reaksjon.

– Og siden jeg føler vennskap og respekt for det brasilianske folk, håper jeg de snart får en president som oppfører seg slik man skal som president, avsluttet han.

Macron beskyldte også Bolsonaro for å utebli fra et planlagt møte med den franske utenriksministeren. Bolsonaro gikk i stedet for å klippe håret og postet et bilde av frisørbesøket på Facebook.

De siste kommentarene har ikke bidratt til å bedre forholdet mellom de to etter at Macron truet med å blokkere en frihandelsavtale med Mercosur-landene på grunn av omfattende branner i Amazonas som Bolsonaro ikke så ut til å ta på alvor, og det Macron har kalt Bolsonaros løgner om å stanse avskogingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer