KRITISK: Sigve Bolstad er leder av Politiets Fellesforbund . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KRITISK: Sigve Bolstad er leder av Politiets Fellesforbund . Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Bolstad: – Feil å bruke Forsvaret som politi

Lederen i Politiets Fellesforbund mener det er viktig å bevare rollefordelingen mellom politiet og Forsvaret og ikke bruke sistnevnte til å løse politioppgaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han trekker det fram som en styrke ved det norske demokratiet at de to etatene har hver sin tydelige rolle der politiet har ansvar for sikkerhet og kriminalitetsbekjempelse, mens Forsvaret beskytter landet i en krigssituasjon, skriver Dagbladet.

– Politiet er utdannet til å takle sine oppgaver. Forsvaret settes ikke inn mot landets egne innbyggere eller i situasjoner som politiet har ansvaret for i fredstid, sier Sigve Bolstad. Han reagerer på at Røksund-utvalget, som har utredet bistand fra Forsvaret til politiet, vil gi Forsvaret ansvar for terrorberedskapen til sjøs.

– Etter vår oppfatning er dette et forsøk på å endre oppgavene til Forsvaret. Nærmest en snikinnføring, sier Bolstad. På spørsmål om politiet i dag er i stand til å håndtere en terroraksjon til sjøs, svarer han:

– Vi har et godt politi, og motiverte tjenestemenn. Men vi må få det utstyret vi trenger og mulighet til å trene på hva som kan skje. Det er mulig at vi i politiet ikke har vært flinke nok til å synliggjøre hva vi trenger.

Han og forbundet mener politiet i flere år har blitt stemoderlig behandlet og i dag ikke har det utstyret de trenger. (NTB)