Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bomb, bomb Tel Aviv!

Store politistyrker voktet i ettermiddag mange hundre demonstranter som markerte motstand mot krigen i Libanon med brenning av israelske flagg og militante slagord i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi i full opprørsutrustning, helikopter, politihester og barrikader var for sikkerhets skyld på plass i et stort område av Oslo sentrum da Den libanesiske foreningen i Norge og en rekke støttespillere for andre gang arrangerte demonstrasjon mot Israels framferd i nabolandet.

Til tross for tidvis høyt aggresjonsnivå og sinte slagord, kunne politiet holde seg på avstand og la foreningenes egne vakter ordne opp i småknuffing i demonstrasjonstoget. Ingen ble pågrepet.

Ved den tungt bevoktede israelske ambassaden brant den mest aktive gruppen av demonstranter et israelsk flagg og flere plakater der hakekors var tegnet inn i den blå davidsstjernen.

- Bomb, bomb, Tel Aviv! Israel - terrorist! gjallet mange ganger fra de mange hundre oppmøtte, og flere av libaneserne bar bilder av Hizbollah-leder Sheikh Hassan Nasrallah og ropte slagord til støtte for Israels fiende.

Også flere av appellene som ble holdt av norske aktivister inneholdt støtte til det de mener er en legitim motstandskamp mot Israel. Flere imamer fra ulike muslimske menigheter dukket opp i toget, etter at de i fredagsbønnen i går oppfordret alle norske muslimer til å delta i denne typen fredelige markeringer.

Da demonstrantene ankom den amerikanske ambassaden viftet en libanesisk mann et gult Hizbollah-flagg med et svart maskingevær som sentralt element.

- Lenge leve Nasrallah!, ropte den harde kjernen av sinte libanesere.

STORT OPPMØTE: Ifølge politiet var det rundt 400 demonstranter til stede i ettermiddag, ifølge arrangørene omlag tre ganger så mange. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
STORT OPPMØTE: Ifølge politiet var det rundt 400 demonstranter til stede i ettermiddag, ifølge arrangørene omlag tre ganger så mange. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
image: - Bomb, bomb Tel Aviv!
<B>MANGE BARN:</B> Flere hele familier viste sin støtte til sivile libanesere, palestinere og Hizbollah.
<B>HØY TEMPERATUR:</B> Utenfor den barikkaderte israelske ambassaden jublet demonstrantene da det ble satt fyr på israelske flagg og symboler.
<B>STERKE VIRKEMIDLER:</B> Mange av demonstrantene bar plakater med hakekors inne i en davidsstjerne.
<B>SMÅKNUFFING:</B> En libanesisk mann måtte roes ned av politiet utenfor Stortinget etter at noen som ikke likte budskapet hadde revet opp skjorta hans.