- Bomb, bomb Tel Aviv!

Store politistyrker voktet i ettermiddag mange hundre demonstranter som markerte motstand mot krigen i Libanon med brenning av israelske flagg og militante slagord i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politi i full opprørsutrustning, helikopter, politihester og barrikader var for sikkerhets skyld på plass i et stort område av Oslo sentrum da Den libanesiske foreningen i Norge og en rekke støttespillere for andre gang arrangerte demonstrasjon mot Israels framferd i nabolandet.

Til tross for tidvis høyt aggresjonsnivå og sinte slagord, kunne politiet holde seg på avstand og la foreningenes egne vakter ordne opp i småknuffing i demonstrasjonstoget. Ingen ble pågrepet.

Ved den tungt bevoktede israelske ambassaden brant den mest aktive gruppen av demonstranter et israelsk flagg og flere plakater der hakekors var tegnet inn i den blå davidsstjernen.

- Bomb, bomb, Tel Aviv! Israel - terrorist! gjallet mange ganger fra de mange hundre oppmøtte, og flere av libaneserne bar bilder av Hizbollah-leder Sheikh Hassan Nasrallah og ropte slagord til støtte for Israels fiende.Også flere av appellene som ble holdt av norske aktivister inneholdt støtte til det de mener er en legitim motstandskamp mot Israel. Flere imamer fra ulike muslimske menigheter dukket opp i toget, etter at de i fredagsbønnen i går oppfordret alle norske muslimer til å delta i denne typen fredelige markeringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.