Bombardert av SMS fra Berlusconi

Ba millioner av italienerne stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den italienske statsministeren Silvio Berlusconi gjør lite for å pynte på sitt frynsete politiske rykte.

I går og i dag tikket millioner av tekstmeldinger inn på italienske mobiltelefoner. Alle sendt i fra statsministerens kontor - en oppfordring til å stemme under lokalvalget og valget på nytt EU-parlament.

Den italienske opposisjonen kaller det en invasjon av privatlivets fred, og et slu forsøk av Berlusconi på å påvirke valget ved å få folk til å stemme slik regjeringen ønsker.

Taktikeri

SMS-meldingen som ble sendt ut, inneholdt opplysninger om når valglokalene åpner, og hvilke papirer stemmegiverne må ha med seg for å få stemt. Meldingen var undertegnet Statsminister Berlusconis Kontor.

- Endelig har vi tatt i bruk et verktøy som SMS, noe som nå er dagligdags i bruk, for å bringe staten nærmere sine innbyggere, sa Italias teknologiminister Lucio Stanca i dag.

Men opposisjonen var raskt ute og stemplet strategien som politisk taktikeri.

Millionregning

- Regjeringen prøver alle metoder for å vinne tilbake stemmer. Det er alarmerende at privatlivet blir invadert på en så sensasjonell måte, sa parlamentsmedlemmet Francesco Martone.

Italienerne går til stemmeurnene lørdag og søndag for å velge lokalstyre og representanter til EU-parlamentet. Alle partiene har ytret bekymring over spådommer om rekordlav valgdeltagelse.

Forbrukerorganisasjonen Adsbef har beregnet Berlusconis SMS-flom til å ha kostet 5,7 millioner euro (over 46 millioner kroner), og krever nå å få vite hvem som betaler regningen.

Man kan jo alltids gjette...

HENRYKT: Silvio Berlusconi og hans regjering er strålende fornøyd med sende folket SMS. Men opposisjonen ser rødt og beskyller statsministeren for fanteri.