Bombarderte Kleppe med egg

Antirasister viste avsky mot partileder Vidar Kleppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Demokratenes Vidar Kleppe fikk en alt annet enn varm mottakelse da han skulle tale på Egertorget klokka 16.00 i ettermiddag.


Rundt 70 demonstranter omringet den omstridte politikeren da han skulle til å ta ordet, og startet bruduljene med å knuse mikrofonen hans. Deretter begynte de å kaste egg på partilederen. Og demonstrantene fikk inn flere fulltreffere.

Vidar Kleppe sier til NTB at han ikke har opplevd lignende.

- Men jeg har tidligere opplevd å bli dynket av øl av Lillebjørn Nilsen. Han fikk senere Oslos kulturpris. Jeg håper ikke ungdommene som kastet egg i dag, blir belønnet med samme prisen, sier Kleppe, som er bekymret for ytringsfriheten.

Konfrontasjon

- Det var tilløp til konfrontasjoner. I tillegg ble det kutta ledninger til høyttaleranlegget og kastet egg, sier operasjonsleder Gunn Anita Bjørnbakk ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Demonstrantene skal ha kommet fra flere forskjellige miljøer, blant andre Sosialistisk ungdom, Blitz og SOS Rasisme.

Arrangørene valgte selv å avslutte arrangementet, der ikke så mange andre enn demonstrantene hadde møtt fram for å høre på Demokratenes budskap.

Blødde

Vidar Kleppe ble også slått i hodet med en antirasistisk plakat, så hardt at han begynte å blø.

Også partiets israelske flagg vakte sterke reaksjoner blant demonstrantene, og ble ødelagt under de høylytte tumultene.

I forkant av demonstrasjonen skal partiet ha varslet en markering av «en landssvikerfri sone» under dagens appell. Dette utsagnet fikk blant annet SOS Rasisme til å se rødt.

Utsagnet er nå fjernet fra partiets nettsider.

«Ingen rasister i våre gater», ropte demonstrantene taktfast mot partilederen, som var tydelig stresset over alt oppstyret. 

Beklager

- Vi var vel en 30-40 personer fra SOS Rasisme og et tilsvarende antall demonstranter til stede som ønsket å markere avsky mot Demokratene. Det er viktig å ikke la rasistiske ytringer og forsøk på å nøre opp under hat få skje helt fritt. Det er viktig at noen reagerer. Ofrene for uttalelsene dette partiet kommer med gjør at bestemte grupper føler seg mindre velkomne under valgkamp, sier lederen i SOS Rasisme, Trond Thorbjørnsen til TV 2 Nettavisen.

Thorbjørnsen beklager likevel at det ble kastet egg mot den tidligere Frp-eren.

- Det er bra at mange møtte opp og at det stort sett gikk rolig for seg, men dumt at noen velger å kaste egg. Vi har nettopp hatt et lite oppsummeringsmøte, og det var ingen her som var uenige i at eggkastingen var et feiltrinn, understreker Thorbjørnsen.

Nestleder i Demokratene, Svein Otto Nilsen, syns det er synd at slike ting skjer.

- Det har ikke noe med demokrati å gjøre i det hele tatt, sier Nilsen til VG Nett.

Vidar Kleppe ble i sin tid suspendert fra Fremskrittspartiet, men har likevel greid å provosere noen nesten hver gang han har stukket hodet fram i ettertid. Denne gangen intet unntak...

OPPHISSET DEBATT: Partileder Vidar Kleppe i Demokratene ble møtt av illsinte eggekastende demonstranter da han skulle holde appell i Oslo i ettermiddag.
FULLTREFFER: Vidar Kleppe tørker seg rein for eggerester etter å ha blitt truffet i ansiktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer