- Bombe ble fraktet med to passasjerfly

Qatar Airways bekrefter. Sprengstoffet slapp forbi hunder og skannere.

 BEKREFTER:  Qatar Airways bekrefter at den ene bombepakken ble fraktet til Dubai via Doha med ett av deres fly. Her fra flyplassen i Doha i 2007 i forbindelse med at flyselskapet fikk overlevert en ny Boeing 777. ARKIVFOTO: AFP/SCANPIX.
BEKREFTER: Qatar Airways bekrefter at den ene bombepakken ble fraktet til Dubai via Doha med ett av deres fly. Her fra flyplassen i Doha i 2007 i forbindelse med at flyselskapet fikk overlevert en ny Boeing 777. ARKIVFOTO: AFP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
En av de to pakkene med eksplosiver som ble funnet på vei fra Jemen til USA, ble fraktet til Dubai i et passasjerfly fra Qatar Airways, ifølge en kilde i flyselskapet.

I en offisiell uttalelse fra Qatar Airways heter det at vareforsendelsen nylig ble fraktet om bord på et av selskapets fly fra Sana'a i Jemen til Dubai via den internasjonale flyplassen i Doha i Qatar.

En anonym kilde i flyselskapet sa søndag at det dreier seg om et passasjerfly.

Nyhetsbyrået AP opplyser at sprengstoffet passerte sikkerhetskontroll til to forskjellige fly tilhørende Qatar Airways - først på flyplassen i Jemens hovedstad Sana'a og så i omlasting til nytt fly fra Doha i Qatar til Dubai.

Passerte skanning og hunder - Eksplosivene som ble funnet var sofistikerte, og ble ikke oppdaget av verken skanning eller bombehunder.

Eksplosivene ble først oppdaget etter tips fra en etterretningskilde, opplyser flyselskapet.

Den andre pakken ble funnet om bord på et transportfly ved East Midlands-flyplassen i Storbritannia.

- Tysk tips Tyske etterretningsmyndigheter opplyste søndag at det var de som tipset britiske myndigheter om pakken som ble oppdaget om bord i flyet.

I går meldte den britiske avisa The Daily Telegraph at det var en agent fra den britiske etterretningstjenesten MI6 som tipset om bomben.
 
Tyskland innstilte søndag all flyfrakt fra Jemen. Franske myndigheter la ned forbud mot flytransport fra Jemen lørdag.

Begge pakkene med eksplosiver var adressert til jødiske synagoger i Chicago i USA.

(NTB-AFP).

 I FARGEPATRON:  Det høyeksplosive sprengstoffet PEN passerte alle sikkerhetskontroller i Jemens hovedstad Sana'a, gjemt i denne printerpatronen. FOTO: POLITIET I DUBAI/AP/SCANPIX.
I FARGEPATRON: Det høyeksplosive sprengstoffet PEN passerte alle sikkerhetskontroller i Jemens hovedstad Sana'a, gjemt i denne printerpatronen. FOTO: POLITIET I DUBAI/AP/SCANPIX. Vis mer