Bombe drepte 55

Minst 55 mennesker ble drept da en bombe traff et marked i Bagdad i går kveld. Det var arabiske TV-stasjoner som meldte om hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-stasjonen al-Jazeera opplyste at minst 55 mennesker var døde og mer enn 40 andre ble såret i flyangrepet som ble rettet mot bydelen Shula klokka 20.00 lokal tid i går.

Hjelpemannskaper lette i ruinene etter flere døde og sårede da Dagbladet gikk i trykken i natt.

Hva traff?

Øyenvitner sier markedet ble truffet mens det foregikk et angrep med krysserraketter. Men markedet kan også ha blitt truffet av irakisk antiluftskyts.

Ulykken skjedde under det verste bombeangrepet Bagdad til nå har sett.

Telegrambyrået Reuters meldte også om 55 drepte, og siterte en lege på et sykehus som tok imot døde og sårede.

- En tjenestemann fortalte oss at det fortsatt pågår leting etter personer som sitter fast i ruinene, blant dem to barn, sa en reporter fra al-Jazeera.

Religiøse slagord

al-Jazeera og andre arabiske TV-stasjoner viste bilder av kister som ble båret av folkemasser som ropte religiøse slagord mot USA. Kistene var også påmalt slagord. TV-stasjonen al-Arabia i Dubai meldte også om angrepet.

Stasjonen viste bilder av sårede med store smerter som var brakt til et sykehus.

Men TV-kameraene viste ikke bilder av noe bombekrater eller av ødelagte bygninger.

En anonym kilde i det irakiske informasjonsdepartementet bekreftet at et stort antall mennesker var blitt drept under et flyangrep.

Amerikanske talsmenn hadde ennå ikke kommentert hendelsen da Dagbladet gikk i trykken i natt.

PÅ LIKHUSET: Disse irakiske mennene har nettopp identifisert sine nære slektninger på sykehuset. Bomben som eksploderte på et marked i går kveld skal ha drept minst 55 mennesker.