Bombe drepte elleve i Colombia

Elleve mennesker ble drept og minst 54 skadd da ei bombe montert til en motorsykkel gikk av i byen Florencia i Colombia på søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomba inneholdt 3-5 kilo med eksplosiver, og var montert til en motorsykkel. Eksplosjonen ble utløst ved hjelp av en detonator klokka 02.50 natt til søndag, lokal tid. På dette tidspunktet var mange på vei hjem fra byens nattklubber og barer.

Blant de døde var to politimenn. Resten av ofrene var sivile, blant dem en ni år gammel gutt.

- Det er tydelig at dette var et angrep rettet direkte mot sivile. Det var ikke et angrep mot politi eller sikkerhetsstyrker, sier en polititalsmann ifølge CNN

- Grusomt

- Det er grusomt, sier et øyenvitne til eksplosjonen, som ikke ønsker å oppgi fullt navn. Sønnen hennes ble truffet av splinter i ansiktet og armen idet han kom ut av et diskotek. Hun gikk forbi åstedet noen timer seinere.

- I morges lå det fremdeles kroppsdeler utover hele området, sier hun.

Politiet hevder de ikke har fått henvendelser fra noen som tar på seg skylda for udåden, og understreker at det er for tidlig å peke ut noen mistenkte grupper.

Florencia er hovedstad i Caqueta-provinsen, og ligger omtrent 320 kilometer sørvest for hovedstaden Bogota. Byen har lenge vært et kjerneområde for ei av landets største venstreorienterte geriljagrupperm, FARC, men har de siste tre åra vært kontrollert av høyreorienterte paramilitære.

Provinsen har også vært et knutepunkt for kokainsmugling.