Bombe eksploderte i Tel Aviv

Minst 15 mennesker skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 15 mennesker ble alvorlig skadd i Tel Aviv i dag, da en bombe eksploderte nær byens sentrale busstasjon, melder AP.

En selvmordsbomber sprengte seg selv i luften i en restaurant på et kjøpesenteret nær den gamle busstasjonen i byen, opplyser israelsk politi. Mannen omkom i angrepet.

Den palestinske yteeliggående gruppen «Islamsk jihad» har nå tatt på seg ansvaret for bomben, melder BBC.

Palestinske valg

- Det skjedde på to sekunder. Han kom inn i restauranten, tok to skritt og sprengte seg selv i luften, sier eieren av restauranten, Ari Sharon, til AP.

Selvmordsangrepet kommer bare en uke før det palestinske parlamentsvalget, og to uker etter at den israelske statsministeren Ariel Sharon fikk et alvorlig slag.

Å håndtere det siste selvmordsangrepet vil bli en test for den midlertidige statsministeren i Israel, Ehud Olmert.

«Islamsk Jihad» har tatt ansvar for alle de seks selvmordsaksjonene som har vært i Israel siden våpenhvilen ble inngått sist februar. Hamas, som har støttet våpenhvilen, har varslet at de ikke vil videreføre den.

EVAKUERER SKADEDE: En selvmordsbomber sprengte seg selv i luften inne i en restaurant i sentrale Tel Aviv torsdag ettermiddag. Foto: Ariel Schalit/AP
EVAKUERER SKADEDE: En selvmordsbomber sprengte seg selv i luften inne i en restaurant i sentrale Tel Aviv torsdag ettermiddag. Foto: Ariel Schalit/AP Vis mer
RYDDER ETTER BOMBEN: Politifolk jobber etter selvmordsbomben som gikk av rett ved den gamle buss-stasjonen i sentrale Tel Aviv torsdag.
15 SKADET: Medisinsk personell tar seg av de skadde.