Bombe flyttes fra svensk oljehavn

Politiet skal flytte den mulige bomben til et sikkert sted, og sperrer all trafikk i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har sperret av et stort område av havnen i Södertälje etter at det i går ettermiddag ble funnet tre blinkende rør som kan være tennsatser. Det er fortsatt uklart om det virkelig dreier seg om tennsatser eller om rørene er ufarlige.

Rørene behandles som ekte bomber. I går kveld ville politiet flytte rørene med en bomberobot, og frakte dem i en bombevogn til et sikkert sted, men det ble for mørkt og operasjonen ble utsatt til i dag.

Rørene skal etter planen flyttes før klokka ni i dag.

All trafikk mellom den sørlige delen av Södertalje og havneområdet vil bli stoppet av sikkerhetshensyn. Fly er advart om ikke å fly lavt over området, og all båttrafikk ved havnen ble stoppet umiddelbart  etter alarmen.

Rørene er funnet på området til selskapet Aga. Det er tre tanker med flytende karbondioksid rett ved funnstedet. Karbondioksid er ikke brennbart, og utgjør dermed ingen eksplosjonsfare.

Selskapet sier til den svenske avisa Expressen.se at de ikke har mottatt noen trusler.

De tre rørene ble funnet av en representant for Agas branntilsyn, som var i området sammen med en driftsansvarlig.

- Rørene har en slags anordning i den ene enden. Vi kan ikke avfeie dette som tull før vi får sjekket det, sier pressetalsmann Björn Pihlblad i stockholmspolitiet til Expressen.se.

Politiets bombeeksperter var på plass ved 17.30-tida i går kveld.

(Dagbladet.no følger saken)