Bombe funnet ved norsk leir

En sprengladning ble oppdaget utenfor en norsk leir i Afghanistan, dagen før utenriksminister Jonas Gahr Støre skal besøke leiren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sprengladning ble oppdaget utenfor den norske leiren i Maimana i Nord-Afghanistan mandag, dagen før utenriksminister Jonas Gahr Støre skal besøke leiren.

Bomben var plassert på utsiden av muren som omgir den norske leiren.

- Sprengladningen ble uskadeliggjort, sier presseoffiser John Inge Øglænd i Fellesoperativt Hovedkvarter til NTB.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er på vei til Afghanistan, og kommer etter planen til Maimana tirsdag. Ifølge Øglænd er det for tidlig å si om det vil bli endringer i programmet på grunn av bombene.

- Det vil være en fortløpende vurdering av situasjonen, og vi vurderer alltid sikkerheten nøye. Men foreløpig er det ingen endringer i utenriksministerens program, opplyser Øglænd

Sprengladningen ble funnet av lokale afghanere som meldte fra til det norskledede Provincial Reconstruction Team (PRT) i Maimana.

- Norske soldater bekreftet mistanken kort tid etter, opplyser oberst Odd Egil Pedersen, kontingentsjef for de norske styrkene i Afghanistan, i en pressemelding.

Soldater i den norskledede styrken og lokalt politi sperret av området før eksperter kom til og fikk uskadeliggjort sprengladningen.

- I og med at bomben var plassert lett synlig, kan dette trolig være et uttrykk for misnøye med afghanske myndigheter og internasjonal tilstedeværelse, sier Pedersen.

Søndag gikk en bombe av utenfor boligen til provinsguvernøren i Maimana. Huset ligger 4-500 meter unna den norske leiren. Ingen personer ble skadd. (©NTB)