Bombe gikk av i New Jersey da bomberobot forsøkte å uskadeliggjøre den

Mistenkelige gjenstander funnet i sekk ved metro-stasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært en eksplosjon ved metro-stasjonen Elizabeth i New Jersey, melder blant annet NBC News, som omtaler det som en kontrollert eksplosjon utført av politiet.

En talsperson for ordføreren i New Jersey sa også at det var en kontrollert eksplosjon, før de trakk det tilbake, melder Fox News. Senere ble det opplyst at bomba gikk av da en bomberobot forsøkte å uskadeliggjøre en av gjenstandene.

NBC News skriver at politiet skal ha funnet det som beskrives flere mistenkelige gjenstander i en sekk på stedet. En politikilde sier til avisen at det dreier seg rørbomber.

De ble funnet ca. kl 21.30 lokal tid av to privatpersoner som varslet politiet om at de hadde sett kabler og et rør i en sekk, og eksplosjonen skjedde ca kl. 00.30, melder nyhetsbyrået AP.

Lørdag eksploderte en rørbombe i byen, samme dag som 29 personer skadet da ei bombe gikk av på Manhattan i nabobyen New York. Kort tid seinere fant politiet en annen eksplosiv gjenstand - en trykkoker med en mobiltelefonliknende gjenstand festet til seg, fire kvartaler unna.

På en pressekonferanse søndag levnet ikke New York-guvernør Andrew Cuomo tvil om at eksplosjonen var terrorisme.

- Ei bombe som går av i New York, er helt åpenbart terrorisme. Vi vil ikke la denne type mennesker og denne type trusler forstyrre vårt liv i New York. Dette er frihet. Dette er demokrati, og vi vil ikke tillate at de tar dette fra oss, sier Cuomo.