Bombe gikk av på turiststrand i Spania

ETA sprengte to bomber i Malaga. Norwegian: pengene tilbake hvis folk ikke vil reise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To bomber har eksplodert på en strand og ved en marina i den spanske feriebyen Malaga i ettermiddag. Det er høysesong på turiststedene ved den spanske Middelhavskysten.

Utenriksdepartementet kommer ikke til å utarbeide spesielleråd til norske reisende.

- Vi er blitt orientert om to eksplosjoner og om en tredje bombe som er funnet. Reisende bør følge med i lokale medier og bruke de råd og pålegg som spanske myndigheter gir, sier kommunikasjonsrådgiver Tor-Henrik Andersen i Utenriksdepartementet til Dagbladet.no.

Den første bomben gikk av ved 13-tiden norsk tid på stranda i Guadalmar. To timer seinere gikk en liten bombe av på parkeringsplassen til marinaen Benalmadena Costa.

Ingen ble skadet i angrepet ettersom politiet mottok en advarsel fra noen som påstod de var medlem av den spanske seperatistgruppen ETA. Det ga dem nok tid til å evakuere over 10 000 mennesker fra byens havneområde.

Norwegian har mange ukentlige ruter til Malaga fra flere norsk flyplasser.

- Mange norske turister har reist hjem denne helgen på grunn av skolestarten.  Vi har ikke fått noen direkte henvendelser om disse eksplosjonene, og vi følger de rådene Utenriksdepartementet gir i slike sammenhenger, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian til Dagbladet.no.

Selskapet hadde i ettermiddag ingen planer om å endre rutene til og fra Malaga.

TRANGT OM PLASSENE: Slik ser som oftest strendene på Malaga ut. Over en million tar årlig turen til den spanske sol-kysten. Foto: SCANPIX
TRANGT OM PLASSENE: Slik ser som oftest strendene på Malaga ut. Over en million tar årlig turen til den spanske sol-kysten. Foto: SCANPIX Vis mer

- Men dersom noen av våre kunder ikke ønsker å dra til Malaga nå, vil vi selvsagt hjelpe til med å finne ny dato for reisen, et annet reisemål eller rett og slett pengene tilbake, sier Ellingsen.

Politiet fikk opplysninger om to andre bomber ifølge den spanske avisen ABC. En på et idrettsområde og en på en motorveg. Begge stedene ble evakuert før bombene gikk av.

- Ta det rolig

Vise-presidenten av den spanske regionen Andalusia, Gaspar Zarra oppfordrer folk til å opptre rolig og ber alle samarbeide med politiet.

- Vi har sikkerhetspersonell som er opplært i å håndtere slike saker. Stol på dem, ta det rolig og samarbeid, sier Zarra ifølge ABC.

ETA er hovedmistenkt i saken. ETA som kjemper for en selvstendig baskisk stat har vært involvert i en rekke terrorangrep de siste årene.

I 2004 var de mistenkt for å stå bak terrorangrepene i Madrid, men det har aldri blitt bekreftet.