Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bombe» i veikanten var nyfødte Pola

- Aldri hørt om noe lignende, sier offiser med fire perioder i Afghanistan.

 INGEN BOMBE:  Den mistenkelig bylten i veikanten i Ghazni sør i Afghanistan var to dager gamle Pola FOTO: Marcin Gil, AP/ISAF/ NTB SCANPIX.
INGEN BOMBE: Den mistenkelig bylten i veikanten i Ghazni sør i Afghanistan var to dager gamle Pola FOTO: Marcin Gil, AP/ISAF/ NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De polske ISAF-soldatene sør i Afghanistan stoppet foran en mistenkelig bylt i veikanten da de patruljerte hovedveien i Waghez-distriktet onsdag.

Det  er verken bygninger eller vegetasjon på minst to kilometers avstand, og soldatene la lett merke til «fremmedelementet» i det nakne landskapet.

- Vi hadde mistanke om at det var en hjemmelagd bombe. Etter å ha undersøkt bylten etter de rutinene vi bruker i slike sammenhenger, oppdaget soldatene at det var ei nyfødt jente som var pakket inn i et håndkle.

- Vi fikk oss litt av en overraskelse. Jeg har vært fire perioder i Afghanistan, og aldri hørt om noe lignende, sier løytnant Krysztof Kalwak i den polske sikkerhetsstyrken på ISAFs egen hjemmeside.

To dager gammel Soldatene på bombetokt varslet militærsykehuset på basen i Ghazni, der undersøkelsen viste at jentebabyen var i god form.

Hun var trolig to dager gammel, og hun ble raskt kalt Pola etter Polen.

Den polske ISAF-ledelsen tok kontakt med distriktssykehuset i Ghazni straks det var klart at Pola var i full vigør. Og der har hun fått sitt foreløpige hjem.

 SUNN OG FRISK:  Pola sover under helsesjekken på det militære ISAF-sykehuset i Ghazni.  FOTO: Marcin Gil, AP/ ISAF/ NTB SCANPIX.
SUNN OG FRISK: Pola sover under helsesjekken på det militære ISAF-sykehuset i Ghazni. FOTO: Marcin Gil, AP/ ISAF/ NTB SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media