Bombe-mannen er lagt inn til psykiatrisk observasjon

Mannen kommer ikke til å bli avhørt i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som tidligere i dag truet med å sprenge Lørenskog lensmannskontor er nå innlagt på sykehus.

- Mannen er innlagt til tvungen observasjon på psykiatrisk avdeling, sier Line Solhaug, politiadvokat ved Romerike politidistrikt, til Dagbladet.no.

Politiet har tidligere i dag opplyst at 31-åringen er psykisk ustabil, men har ikke oppgitt noen eventuell diagnose.

- Det vil ikke bli foretatt noen avhør av mannen i kveld, sier Solhaug.

Det var i formiddag at mannen ringte inn bombetrusselen, som i etterkant viste seg å være reell. Mannen satt i en bil utenfor lensmannskontoret, og overga seg i 14-tida etter å ha desarmert bomben selv ved hjelp av en avbitertang. Bomben var slik innrettet at den hadde gått av om mannen gikk ut av bilen.

Lørenskog-mannen er en kjenning av politiet, og bombetrusselen ble raskt tatt svært alvorlig.

En kjenning

Trusselen ble ringt inn til Spesialenheten for politisaker på Hamar like før klokka ti onsdag. Han krevde da å få utlevert datautstyr som politiet har tatt beslag i under en pågående etterforskning mot ham.

Bombe-mannen er lagt inn til psykiatrisk observasjon

- Mannen ønsket utlevert beslaglagte ting knyttet til en straffesak han er involvert i, sa stabssjef Hans Holmgrunn ved Romerike politidistrikt på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Laget selv

Politiet vil i kveld ikke si noe mer om hva slag etterforskning han er gjenstand for, men etter dagens hendelse er han nå siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 227 om trusler, og paragraf 132a om «trusler mot aktører innenfor rettsvesenet».

Sistnevnte paragraf går på kravene om å få utlevert det beslaglagte datautstyret, og har en strafferamme på fem år.

Bomben var et sammensatt produkt bestående av gassflasker, bensin, et stearinlys og en mekanisk anordning.

- Dette var en bombe som ville ha medført betydelig skade hvis den hadde blitt detonert. Vi er av den oppfatning at dette er noe han har laget selv, sier stabssjef Hans Holmgrunn.

<B>GASSLFASKER OG BENSIN</B>: I denne bilen ble det funnet en hjemmelaget bombe sammensatt av Bomben var et gassflasker, bensin, et stearinlys og en mekanisk anordning.