Bombe-mistenkte arrestert i Nord-Irland

OMAGH (NTB-AFP-Reuters): Politiet i Nord-Irland har arrestert fem personer i forbindelse med bombeangrepet i byen Omagh, opplyser sikkerhetskilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrestasjonene ble gjort i et raid tidlig i morges i og omkring Omagh, der en kraftig bilbombe lørdag drepte 28 og skadde mer enn 200.

  En talsmann for politiet ville ikke offisielt bekrefte at arrestasjonene var knyttet til bombeangrepet, men sa arrestasjonene var knyttet til «en alvorlig forbrytelse».

Avhør

De fem ble tatt inn for avhør i Nord-Irlands sentrale forhørssenter i Castlereagh i Belfast.

  Ingen hadde inntil mandag tatt på seg skylden for bombeangrepet, det blodigste i Nord-Irlands 30 år lande voldelige konflikt, men politiet mener en utbrytergruppe fra Den irske republikanske hær IRA sto bak. Gruppen kaller seg «Real IRA» - Det virkelige IRA.

  En av de fem som ble arrestert i morges, skal være i slekt med et ledende medlem i en republikansk pressgruppe som har benektet all forbindelse til «Real IRA».

<B>NEKTET:</B> Bystyremedlem i Omagh, Francis Mackey, måtte i dag svare på spørsmål fra pressen etter at hans sønn Sean ble arrestert i forbindelse med bombeattentatet i byen lørdag. Mackey benektet at sønnen hadde noe med attentatet å gjøre.<br>