Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombe mot markedsplass

Minst to mennesker ble drept og 45 ble skadd da en hjemmelaget bombe lørdag morgen eksploderte på en markedsplass på den urolige øya Jolo sør på Filippinene lørdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den populære markedsplassen var fylt av hundrevis av mennesker da bomben eksploderte rett etter klokka 5 om morgenen lokal tid.

Ifølge en talsmann for regjeringshæren er tilstanden for flere av de sårede alvorlig, men det er ikke meldt om tap av menneskeliv.

Hæren anklager Abu Sayyaf-geriljaen for å ha stått bak angrepet mot markedet, som også ble angrepet i fjor av tilhengere av den tidligere guvernøren og opprørslederen Nur Misuari som sitter fengslet i Manila.

Øya Jolo er kjent som tilholdssted for Abu Sayyaf-geriljaen, som anklages for å ha bånd til Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk.

USA har sendt 600 soldater til Filippinene, der de offisielt skal delta i felles militærøvelser med landets regjeringsstyrker rettet mot Abu Sayyaf.

De islamske opprørerne har i lengre tid holdt et amerikansk misjonærpar og flere andre som gisler på Basilan, en av naboøyene til Jolo.

(NTB-Reuters-AFP)

Hele Norges coronakart