Bombe mot nyttårsmiddag

Minst fem ble drept da en bombe eksploderte utenfor en restaurant full av nyttårsgjester i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fem drept i eksplosjon i BagdadIrakisk politi sa umiddelbart etter eksplosjonen at den trolig ble utløst av en selvmordsaksjonist, men senere ble det antatt at eksplosjonen var forårsaket av en bilbombe.

- Det var en bilbombe, sa en amerikansk soldat, som tok bilder av åstedet.

- En bil svingte opp (foran restauranten) og så smalt det.

Minst 20 andre ble såret i eksplosjonen, opplyser en kilde ved et sykehus i nærheten. Tre av dem var utlendinger, amerikanere eller briter, ifølge sykehuskilder.

Eksplosjonen fant sted i sentrum av hovedstaden og fikk flere av bygningene til å riste. Fasaden av restaurant Nabil i bydelen Arasat var ødelagt og bygningen sto i flammer, forteller øyenvitner.

Full restaurant

Mellom 30 og 50 personer skal ha vært til stede i restauranten da bomben eksploderte, og flere satt onsdag kveld fortsatt fast i restene av restauranten.

Amerikanske og irakiske redningsmannskaper lette nyttårsaften gjennom den raserte restauranten etter overlevende. Restauranten ligger i et av Bagdads finere strøk, og var populær blant rike irakere og utlendinger.

Amerikanske helikoptre sirklet i luften over eksplosjonsstedet og en rekke ambulanser var raskt på åstedet. Flere mennesker gikk rundt i sjokk med ansiktet og klærne fulle av blod.

Det amerikanske forsvaret og irakisk politi har vært i høy beredskap på grunn av frykt for nye terrorangrep ved overgangen til det nye året.

Fem drept i Kirkuk

Tidligere onsdag ble minst fem irakere drept og rundt 20 såret under en demonstrasjon i den irakiske byen Kirkuk, ifølge irakisk politi.

Medlemmer av en kurdisk militsgruppe åpnet ild da flere tusen sunnimuslimske arabere og turkmenere gjennomførte en demonstrasjon. Protesten skyldes kurdernes ønske om å innlemme Kirkuk, senteret for oljeproduksjonen i området, i en framtidig kurdisk stat.

- Kirkuk er en irakisk by! Nei til føderalisme, ropte demonstrantene.

Situasjonen i Kirkuk er spent på grunn av spenninger mellom de etniske gruppene i byen. Alvorlige konfrontasjoner er likevel blitt unngått så lang, mye takket være byrådet som er satt sammen både av kurdere, turkmenere og arabere.

(NTB)

NYTTÅRSSMELL: Gjestene på restauranten koste seg med nyttårsmiddagen da bomba gikk av.