Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombe mot Rimi-butikk

21 personer ble skadd da to bomber eksploderte i en Rimi-butikk i Latvias hovedstad Riga i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert 19.33

Ingen ble drept da de to bombene eksploderte med 10 minutters mellomrom. Bomben var plassert i Rimi-forretningen i kjøpesenteret. Flere ansatte i Rimi-kjeden ble skadd i eksplosjonene. Rimi har rundt 100 ansatte i Centrs-kjøpesenteret. Nyhetsbyrået AFP melder at den ene bomben var plassert i et rom hvor kundene kan sette fra seg handleveskene sine. Dette rommet var inne i Rimi-forretningen. Vinduene i første etasje i kjøpesenteret ble blåst utover av trykket fra ekplosjonen.

Nordmann skadd

En nordmann, som er direktør i Rimi-kjeden og som arbeider i Riga ble skadd i eksplosjonen. Ifølge en pressemelding fra Hakon-Gruppen ble har ikke nordmannen fått livstruende skader. Minst tre av de 21 skadde har fått alvorlige skader, melder AP

- Vi har ingen indikasjoner på hvorfor bombene ble plassert i vår butikk, sier administrerende direktør i Haakon-gruppen, Peter Ruzicka, til NTB.

- Vi tar dette meget, meget alvorlig, og vil gjøre alt for å hjelpe de som ble utsatt for bomben, forteller Ruzicka.

Hakon-Gruppen avgjør i kveld om noen fra selskapet skal reise til Riga. Det vil eventuelt først skje i morgen.

Norsk-eid

Rimi-butikken ligger i det norskeide Centrs-kjøpesenteret i Riga sentrum. Senteret eies av eiendomsselskapet Linstow og Varner-gruppen. Sjefen for kriminalpolitiet var blant de skadde i attentatet.

Den første bomben eksploderte klokka 16.50 norsk tid. Hakon i Norge fikk beskjed om eksplosjonen rundt 20 minutter senere.

I følge AP ble ikke bombene varslet, og politiet tror at bombene kan være et oppgjør mellom rivaliserende gjenger i Latvia. Politiet i Riga har i kveld stengt av en større del av den gamle bydelen i hovedstaden på grunn av eksplosjonen.

Kjøpesenteret er 10 000 kvadratmeter stort, og 10 norske kjeder har butikker i senteret. Blant dem finner man kjeder som Dressmann, Cubus og Narvesen.

BÆRES BORT: Den andre eksplosjonen var så kraftig at vinduene ble blåst ut av kjøpesenteret.
SKADDE:</B> Flere av de skadde ble hjulpet av andre kunder på kjøpesenteret.