Bombe på flyplassen på Ibiza

Ble detonert av politiet. Flyplassen evakuert tidligere i dag etter bombetrussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mindre bombe skal ha detonert på flyplassen i Ibiza. Nyhetsbyrået Reuters melder at det dreier seg om en kontrollert detonering etter at politiet fant en «mistenkelig gjenstand».

Politiet bekreftet tidligere i dag at flyplassen hadde blitt evakuert, men kom ikke med flere detaljer. Øyenvitner forteller om en eksplosjon av «middels styrke», ifølge nyhetsbyrået Europa Press.

ER DU PÅ STEDET? Tips oss, MMS/SMS til 2400

Ingen Norwegian-fly i dag

En talskvinne skal ifølge Sky News ha fortalt at flyplassen er stengt for både avgang og landing.

Flyselskapet Norwegian er et flyselskapene som har direkteflvyninger til Ibiza.

- Men vi har ingen flyvninger i dag, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen til Dagbladet.no.

Vil dere nå revurdere flyvninger?

EVAKUERT:Flere tusen passasjerer ble evakuert etter en bombetrussel mot flyplassen på Ibiza i dag. Bildet er tatt 29. mai i år. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix
EVAKUERT:Flere tusen passasjerer ble evakuert etter en bombetrussel mot flyplassen på Ibiza i dag. Bildet er tatt 29. mai i år. Foto: Jaime Reina/AFP/Scanpix Vis mer

- Vi fikk vite om dette for kort tid siden. Vi retter oss alltid etter myndighetenes restriskjoner og regler i slike spørsmål, sier Ellingsen.

ETA skal stå bak

Bombetrusselen skal være fra den baskiske separatistgruppen ETA, skriver nettutgaven av avisa El Mundo. Situasjonen i Spania har vært spent siden ETA gjorde slutt på den gjensidige våpenhvilen fra 5. juni.

Ifølge nyhetsbyrået AP var tre bombetrusler ringt inn til den baskiske avisen Gara, som ETA ofte bruker til å varsle om bomber.

ETA har angrepet flyplasser før. I desember 2006 drepte en bilbombe utenfor Barajas-flyplassen i Madrid to personer. ETA sa etterpå at de ikke mente å drepe noen. Separatistgruppen har drept over 800 personer siden 1968.

Forrige uke fant spansk politi en bil fylt med 130 kg eksplosiver nær den portugisiske grensen. Politiet mener ETA ville bruke eksplosivene til å starte en bombekampanje i Andalusia-regionen.

Berører 40 000 passasjerer

Ferieøya Ibiza besøkes av flere tusen turister årlig, i hovedsak europeere. Hovedsesongen for turister er nettopp i gang.

Bombe på flyplassen på Ibiza

I følge Sky News var det satt opp over 300 flyvninger med tilsammen over 40 000 passasjerer på flyplassen i dag.

Over 4 millioner passasjerer var gjennom flyplassen, og 54 000 flyavganger fant sted ved flyplassen i 2006.

Dagbladet.no kommer med mer.