Bombe på teater i Qatar

Nordmenn rett ved åstedet for eksplosjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En selvmordsbomber utløste bomben som eksploderte på et teater rett ved en britisk skole i Qatar. Minst 12 mennesker er alvorlig skadet, ifølge AP. Foreløpig er det klart at en person er omkommet, i tillegg til selvmordsbomberen.

Ifølge VG Nett var en norsk familie bare minutter unna stedet der det smalt.

Vestlig publikum

Smellet kom av under en teateroppsetning. Det var minst hundre vestlige personer blant publikummerne da eksplosjonen skjedde i kjøkkenområdet.

- Jeg så folk ligge på gulvet. Jeg tror de fleste var i sjokk. De fleste var utlendinger, sier et vitne til AP. Mange ble skadet av glass som ble kastet gjennom lufta.

Det var et Shakespeare-skuespill som ble spilt da det smalt på teateret, som er et populært sted for både vestlige og arabere som ikke kommer fra Qatar.

- Vi satt og spiste middag da det plutselig begynte å riste kraftig. Vinduene begynte å vibrere, jeg trodde de ville knuse, forteller 23-åringen fra Oslo til Dagbladet.no. Sammen med familien besøker hun sin tante og onkel som bor i Doha.

Til VG Nett sier han at opplevelsen var sjokkerende, men at han føler seg trygg.

Bombe på teater i Qatar

TV-bilder viste røyk og brann på området. På utsiden samlet det seg mange tilskuere, og området ble sperret av brannvesen og politi. Men en talsmann for den britiske ambassaden i Doha, Eric Mattey, sa at han trodde at bygningen var forholdsvis uskadd. 

KRAFTIG SMELL:</B> En bil utenfor Doha Players Theatre etter eksplosjonen.
AVSPERRET:</B> Sikkerhetsfolk utenfor teateret der eksplosjonen skjedde. Et område på 5 kilometer i radius skal være avsperret.