Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombe såret 99 i Madrid

En bilbombe eksploderte i Madrid sentrum i morges. Tilstanden er alvorlig for fire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mistenker den baskiske separatistorganisasjonen ETA for å stå bak, og at bomben var beregnet på en regjeringstjenestemann, Juan Junquera, som ble lettere såret. Politiet tror attentatpersonene bommet på tidspunktet han passerte i bil. Junquera slapp unna med kuttskader.

Ei tre år gammel jente og moren hennes ble truffet av metallsplinter fra bomben som gikk av i et boligstrøk litt over klokka ni tirsdag morgen. En mann ble alvorlig forbrent, og en kvinne fikk alvorlige skader på et øye. Bomben gjorde også store ødeleggelser på biler som sto rundt.

Politiet pågrep to personer i nærheten. De hadde eksplosiver, var bevæpnet og utstyrt med parykker. En forbipasserende varslet politiet over telefon etter å ha sett de to mistenkte flykte fra stedet i en bil de byttet til.

- Dersom hendelsesforløpet hadde vært annerledes, kunne vi nå ha sørget over tapet av mange uskyldige menneskeliv, og det viser nok en gang ETAs brutalitet, grusomhet og totale mange på respekt for menneskeliv, sa innenriksminister Mariano Rajoy.

(NTB-AFP)

Hele Norges coronakart