Bombe sprengt i London

Seks personer ligger på sykehuset etter at en bombe ble sprengt i nærheten av en t-banestasjon i London i dag morges. En utbrytergruppe fra IRA kan stå bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talskvinne for London-politiet bekreftet i morgentimene at man mottok «en truende telefonsamtale om at en bilbombe var i Ealing» i London vest omtrent en halv time før eksplosjonen fant sted noen minutter før midnatt lokal tid.

Det skal ha gått svært kort tid fra beskjeden om bomben kom inn til bomben gikk av. Politiet fikk ikke vite hvor sprengladningen var plassert.

Store politistyrker befant seg derfor i området, men kunne ikke forhindre bomben fra å eksplodere.

- Dette er et fullstendig hensynsløst terroristangrep, sier leder av antiterroravdelingen i Metropolitan Police, Alan Fry.

Skulle lete etter bomben

Øyenvitner fortalte at politiet alt var i ferd med å sperre av området før bomben eksploderte.

- Politiet begynte å sperre av området. Jeg spurte hva de holdt på med, og de fortalte at de skulle til å begynne letingen, forteller 16 år gamle Nikki Cox.

- Et halvt sekund senere eksploderte en bil. Vi hørte et kraftig smell og følte varmen. Glass fra butikkvinduene begynte å regne ned, og folk løp ut av en pub. Alle begynte å løpe i retning bomben, uten å vite hvor eksplosjonen hadde komme fra. Det var full panikk, forteller Cox.

Ikke livstruende

Seks mennesker i alderen 20 til 40 ble skadd i nattens bombeeksplosjon i London, fem av dem menn og en kvinne.

Tilstanden var i morgentimene fredag ikke livstruende for noen av dem., opplyste en talskvinne for det lokale sykehuset i Ealing.

Bilbomben var plassert 100 meter fra jernbanestasjonen Ealing Broadway, utenfor en av Body Shops butikker og nær en lokal pub.

Gatene var fulle av mennesker da eksplosjonen fant sted, og politiet begynte straks å evakuere området av frykt for flere bomber.

De materielle ødeleggelsene i det fornemme strøket skal være store.

IRA-utbrytere

Lederen for London-politiets antiterrorenhet, Alan Fry, la i morgentimene fredag ikke skjul på at han trodde en republikansk nordirsk utbrytergruppe sto bak bomben, og fikk støtte fra uavhengige sikkerhetseksperter.

En lignende bilbombe eksploderte utenfor kontorene til BBC i London i mars. Den anklager britisk politi Det virkelige IRA, en utbrytergruppe fra IRA, for å ha stått bak.

Tidligere i uka ble det funnet en kraftig bilbombe på flyplassen i Belfast, men denne ble uskadeliggjort av britiske bombeeksperter.

(NTB)

EVAKUERTE: Politiet rakk ikke å finne bomben før den gikk av, men mange mennesker ble evakuert.
STORE SKADER: De materielle skadene etter bomben som gikk av i morgentimene i dag, skal være store. Denne handlegata ligger i ruiner.