Bombe traff marked i Bagdad

En rakett skal onsdag ha rammet et marked i Bagdad. Mange skal være drept, opplyser en irakisk talsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mye tyder på at to raketter har truffet boligområdet al-Schaab nordøst i Bagdad. BBC skriver at 14 mennesker er omkommet.

- Jeg har sett hender, en hodeskalle, klær, sko, melder BBCs reporter.

En korrespondent fra nyhetsbyrået Reuters melder at han så 15 døde på gaten. Minst 30 er skadet.

- Mange, mange er drept, sier det irakiske informasjonsministeriet til Reuters.

Offisielt er det være 14 drepte og 30 skadet. Tre boligblokker har store skader etter angrepet som skjedde rundt 11:30 lokal tid, melder NTB. Både biler og bygninger er utbrent, og eiendeler er spredt over et stort område.

Markedet nord i byen, og bombene falt under allierte luftangrep. Det er ikke bekreftet at bombene virkelig ble sluppet av koalisjonen. Men hvis det viser seg at invasjonsstyrkene ved et uhell har bombet sivile, er det et kraftig tilbakeslag. Bombingen vil også vekke sterk motstand i andre land i Midtøsten.

Journalister i byen kommer til å bli tatt med til åstedet av irakiske myndigheter som ønsker å vise frem ødeleggelsene for pressen.

Talsmenn for de amerikanske styrkene har fortalt at de i natt forsøkte å ramme Saddam Husseins kommunikasjon med nasjonens innbyggere. De skal blant annet ha forsøkt å lamme landets fjernsynsendinger.

<B>DREPT:</B> Disse bildene ble tatt av Reuters fotograf i Bagadad etter nattens luftangrep. Flere sivile skal være drept etter at en bombe traff et marked i byen.
<B>I BRANN:</B> Flere biler var i brann etter at to rakketter skal ha truffet et marked.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer