Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombe utenfor rettsbygning i Peshawar

Så langt er det meldt om 16 drepte.

110 DREPT: Her bæres kisten med 55 år gamle Akhtar Parvez som ble drept i bombeangrepet på markedet i Peshawar 28 oktober. 110 mennesker ble drept i angrepet, som er det alvorligste angrepet i Pakistan i senere tid. Foto: SCANPIX
110 DREPT: Her bæres kisten med 55 år gamle Akhtar Parvez som ble drept i bombeangrepet på markedet i Peshawar 28 oktober. 110 mennesker ble drept i angrepet, som er det alvorligste angrepet i Pakistan i senere tid. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En selvmordsbomber sprengte seg i luften torsdag utenfor en rettsbygning i den pakistanske byen Peshawar. Så langt er det meldt om 16 drepte.

Øyenvitner har forklart at mannen skal ha forsøkt å komme seg inn i rettsbygningen, men at han utløste bomben da han ble stoppet av sikkerhetsvaktene.

Minst 16 drepte og 36 sårede er brakt inn til sykehuset Lady Reading i byen som ligger nær grensa til Afghanistan nordvest i landet, opplyser direktøren ved sykehuset.

Peshawar har i det siste blitt utsatt for en rekke selvmordsangrep, og torsdagens angrep er det sjette på mindre enn to uker. Mer enn 80 mennesker skal til sammen ha blitt drept i disse angrepene.

Peshawar har blitt et mål for islamistiske aksjoner etter at den pakistanske hæren startet sin offensiv mot Taliban i Sør-Waziristan i september.

Angrepet torsdag skjedde like utenfor en rettsbygning som ligger like ved Continental Hotel, et femstjerners hotell som i juni ble rammet av en selvmordsaksjon som kostet ni mennesker livet. (NTB)

IKKE FØRSTE GANG: Innbyggere i Peshawar rydder opp i ruinene etter et selvmordsangrep 16. november i år. På elleve dager har mer enn 80 mennesker blitt drept i selvmordsangerp i og rundt Peshawar. Foto: SCANPIX
IKKE FØRSTE GANG: Innbyggere i Peshawar rydder opp i ruinene etter et selvmordsangrep 16. november i år. På elleve dager har mer enn 80 mennesker blitt drept i selvmordsangerp i og rundt Peshawar. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media