«Bombe» var bok

Falsk alarm utenfor Stortinget i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag tidlig ble det meldt om bombealarm utenfor Stortinget. Akersgata ble ifølge Nettavisen sperret av idet bombeeksperter begynte sine undersøkelser. Da Dagbladet.no ringte operasjonslederen i Oslo politidistrikt, viste det seg at det ikke var noen fare for eksplosjon.

- Vi undersøkte det vi kaller en mistenkelig gjenstand. Og på grunn av plasseringen, fordi den lå ved Stortinget, ønsket vi å finne ut av hva dette var, sier operasjonsleder Even Jørstad.

Og hva var det?

- Det var en bok, sier Jørstad. En falsk bok av den typen du har i bokhylla for at det skal se ut som om du har mange bøker.

Den mistenkelige gjenstanden ble meldt til politiet like før klokken 07.00 i dag. Det var Stortingets sikkerhetsfolk som meldte fra om gjenstanden, som lå ved trappa på baksiden av huset.

STILLE: Det var ikke mye dramatikk utenfor Stortinget i dag tidlig. En bombealarm viste seg å dreie seg om en bok. Foto: Jeanette Pjaaka Hauge
STILLE: Det var ikke mye dramatikk utenfor Stortinget i dag tidlig. En bombealarm viste seg å dreie seg om en bok. Foto: Jeanette Pjaaka Hauge Vis mer