«Bombe» var pakke med brød

Forsvaret slo bombealarm da de i dag tidlig fant en pakke utenfor hovedinngangen på Landsdelskommando Nord-Norge i Bodø. Men «bomben» viste seg å være en pakke med brød.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det viste seg å være noe så harmløst som en pakke med brød. Vi har gått gjennom bildene og forhørt oss rundt og kommet fram til at det dreier seg om en vareleveranse på feil tidspunkt, sier presseoffiser oberstløytnant John Espen Lien til NTB.

Forsvaret brukte flere timer på å finne ut hvem som hadde plassert pakken utenfor hovedinngangen på Landsdelskommando Nord-Norge i Bodø i 6.30-tiden tirsdag morgen.

Pakken på 10-15 kilo ble umiddelbart fjernet fra porten da den ble oppdaget ved 7.30-tiden, og fraktet til en fotballbane i nærheten.

Lien forteller at det verken var informasjon om avsender, mottaker eller innhold på den mystiske pakken som ikke var så farlig likevel.

- Det er flere uheldige omstendigheter som har virket sammen. Vi vil nå gå gjennom denne saken, for vi kan ikke leve med at vi kan komme opp i slike situasjoner flere ganger, sier Lien.

Han forsøker å avdramatisere hendelsen noe, men gjør det klart at Forsvaret har klare retningslinjer i slike saker.

- Vi har sett på dette som en uidentifisert pakke som må undersøkes. Dette er vi nødt til å gjøre av hensyn til våre rutiner, slik vi kjenner til fra blant annet flyplasser og jernbanestasjoner, sier Lien. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer