«Bombe» var Tivoli-radio

Ansatte på USAs ambassade evakuert til kjelleren. Stort område og flere veier ble avsperret i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gjenstanden som ble funnet utenfor inngangen til ambassaden viste seg å være en vanlig radio av merket Tivoli.

Den var pakket inn i en stoffveske og hadde antennen trukket opp. Den spesielle pakken var plassert nesten inntil selve inngangsdøra.

- Gjenstanden ble undersøkt av bombehunder og andre tekniske hjelpemidler, og da vi fant ut hva gjenstanden var, avblåste vi bombealarmen, sier operativ uteleder Erling Olstad til Dagbladet.no.

Politiet vet ikke hvem som har satt fra seg veska, og videopptak fra ambassadens overvåkningskameraer ble i ettermiddag gjennomgått.

Skal man dømme ut fra ansiktsuttrykkene til amerikanske sikkerhetsfolk som var i hektisk aktivitet i ettermiddag, tas hendelsen på ramme alvor.

Sendt i kjelleren

Bombealarmen ved ambassaden gikk ifølge poliet 15.24.

- Alarmen gikk, og ambassadens prosedyrer for slike hendelser ble iverksatt. De ansatte ble plassert i en kafé i kjelleren, forteller pressetalskvinne Ellen Sporstøl til Dagbladet.no.

- INGEN BOMBE HER: Politiets bombeteknikere undersøkte pakken både med hund og røntegnapparat, og konstaterte raskt at den ikke inneholdt sprengstoff. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
- INGEN BOMBE HER: Politiets bombeteknikere undersøkte pakken både med hund og røntegnapparat, og konstaterte raskt at den ikke inneholdt sprengstoff. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Hun var selv inne i bygningen.

Store politistyrker rykket ut til stedet. Folk i omkringliggende bygninger ble bedt om å holde seg inne, og et område i 200 - 300 meters radius ble avsperret. Sperringene er nå opphevet.

- Vi tok dette seriøst, og valgte av hensyn til Oslos befolkning å iverksette så omfattende tiltak, sier Olstad.


Bombealarm 2

I 15-tida i ettermiddag ble også en Mega-butikk på Lambertseter i Oslo evakuert da den ble funnet en mistenkelig gjenstand.

- Det ble funnet en bombeliknende gjenstand, som bevisst skulle se ut som en bombe, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt.

Bombespesialister var på stedet, men butikken ble åpnet igjen for publikum like før klokka 17.

- Vi vet ikke hva som eventuelt ble funnet, men nå er i alle fall alt normalt igjen, sier to av de ansatte Dagbladet.no har snakket med.

«Bombe» var Tivoli-radio
<B>BEKYMRET:</B> Mange Oslo-beboere lurte på hva som foregikk da et stort område ble avsperret.
<B>FULL ALARM:</B> Svært alvorlige sikkerhetsmannskaper fra ambassaden diskturerer hendelsen ved inngangen der gjenstanden lå. «DIPLOMATIC SECURITY - US AGENT» står det på jakka til mannen i midten. Til høyre