Bombe ved moské i England

Politiet mistenker terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei bombe er detonert utenfor en moské i Tipton nær Birmingham. Politiet mistenker at det dreier seg om et terrorangrep, melder Sky News.

Meldingen om et høyt smell kom inn til politiet i 14-tida norsk tid, og et stort område rundt åstedet er sperret av. Politiet har funnet spiker og annet vrakgods.

- De blir undersøkt av krimteknikere nå, opplyser en polititalsmann.

På toglinje Bomba antas å ha gått av på ei nedlagt toglinje bak moskeen. Ingen er så langt meldt skadd, likevel er en helsestasjon satt opp i nærheten av eksplosjonsstedet.

Politiet har så langt ikke gått ut med noen teori om eventuelt motiv, men det mistenkte angrepet kommer samme dag som den drepte soldaten Lee Rigby blir begravd i London.

Rigby ble drept på åpen gate 22. mai, av to britiske muslimer.

- Det går ikke upåaktet hen, sier byrådsmedlem Tim Jones til BBC West Midlands.

- Sjokkert Jones sier han er sjokkert over det antatte terrorangrepet mot moskeen.

- Dette har alltid vært et veletablert område der alle respekterer hverandre, sier byrådsmedlemmet.

Politiet etterforsker fremdeles en bombeeksplosjon ved en moské i Walsall, bare noen mil fra Tipton. Bomba har vist seg å være hjemmelaget. Heller ikke i Walsall ble noen skadd.

Dagbladet følger saken.

HEVNAKSJON?: Bomba utenfor moskeen i Tipton går av samme dag som den drepte soldaten Lee Rigby blir begravd. Rigby ble drept av britiske muslimer i London. Foto. DAVE THOMPSON / REUTERS / NTB SCANPIX
HEVNAKSJON?: Bomba utenfor moskeen i Tipton går av samme dag som den drepte soldaten Lee Rigby blir begravd. Rigby ble drept av britiske muslimer i London. Foto. DAVE THOMPSON / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer