Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombeaksjon avsluttet i Kongsvinger

Fant oksygenbeholdere med «antennelsesmekanismer» i leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Bombealarmen etter at tre oksygenflasker «med påmonterte antennelsesmekanismer» ble funnet i Kongsvinger-leilighet er over, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Kripos' bombegruppe fra Oslo har gransket gjenstandene. To personer er tatt: én ble pågrepet av politiet og én er tatt hånd om av helsevesenet, grunnet psykiatriske årsaker.

Gamle kjenninger
- Bombegruppa  tok røntgen av flaskene og det var ingenting som kunne utgjøre en eksplosjonsfare - det var aldri noen fare, men det kunne vi ikke vite på forhånd. Gassflaskene er demontert og fjernet, opplyser politiet.

Et tredvetalls beboere, evakuert fra en radius innen 200 meter fra funnstedet, får nå returnere til sine respektive hus.

Motivet for tilvirkningen og oppbevaringen av de bombeliknende gjenstandene er foreløpig ikke kjent. Personene involvert i hendelsen beskrives som gamle kjenninger av politiet.

Fryktet eksplosjon
Politiet i Hedmark startet i 13.30-tiden evakueringen av boligfeltet på Gullijordet i Kongsvinger, etter «funn av beholdere man frykter kan eksplodere». Disse beholderne befant seg inne i en leilighet.

- Vi fikk melding om at det var blitt observert tre bombeliknende gjenstander inne i et bolighus. Politi og brannvesen kom på stedet og fant tre oksygenbeholdere påmontert en slags form for elektronisk antennelsesmekanisme, sa operasjonsleder Solberg ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

• Vet du noe om denne saken? Tips oss på mms/sms 2400, telefon 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no.

Ikke avhørt
Bombegruppa ved Oslo politidistrikt ble rekvivert til stedet for å uskadeliggjøre beholderne. Boligfeltet ble evakuert i en radius på 200 meter fra der de bombeliknende gjenstandene ble funnet.

Personen som disponerer leiligheten, og som har kjent tilknytning til byens rusmiljø, er pågrepet. Vedkommende er så langt ikke i stand til å bli avhørt, opplyser politiet. En ytterligere person er tatt hånd om av helsevesen av psykiatriske årsaker.

Beboere ble tatt hånd om av politiet, Kongsvinger kommune og pårørende, opplyser politiet. 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media