Bombeaksjonen er avblåst

Politiet har avblåst bombeaksjonen på Gardermoen, etter at politiets eksperter fant ut at den mistenkelig gjenstanden ikke var en bombe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om pakken klokka 18.40, og rykket umiddelbart ut. Bombegruppa fra Oslo politidistrikt og bombehunder ankom Gardermoen rett før klokka 21 i kveld.

- Gjenstanden var ti centimeter høy, og hadde en diameter på fire centimeter. Det gikk noen ledninger utfra den, og den hadde noe som liknet på et kretskort. Det var trolig deler til en båtradar, et batteri eller liknende, sier politiavdelingssjef Ola Magne Mæle til Dagbladet.no.

Pakken kom til Gardermoen som flyfrakt. Den skulle tas med av en passasjer som skulle ut av landet. Da passasjeren ble forsinket, ble pakken gjennomlyst.

Da politiet så den sylinderformede gjenstanden og ledningene som til tilknyttet den, ble det slått full alarm. Alle som oppholdt seg i terminalbygningen ble evakuerte. En time seinere fikk passasjerene komme inn i ankomsthallen. Avgangshallen var stengt fram til klokka 21.10, da bombeaksjonen ble avblåst

Ingen trusler

Informasjonsdirektør Knut Egil Hansen i Oslo lufthavn AS hadde ikke fått melding om aksjonen fra politiet da Dagbladet.no snakket med ham klokka 19.55 i kveld.

- Det har hendt at gjenstander har blitt stående, men politiet har aldri tidligere evakuert flyplassen, sier Hansen til Dagbladet.no.

Han forteller at de ikke har mottatt noen form for trusler siden flyplassen åpnet. Politiet bekrefter over Dagbladet.no at det ikke har framkommet noen trusler.

Forsinkelser

Informasjonskonsulent Trine Løvberg i SAS sier til Dagbladet.no at situasjonen fører til forsinkelser.

- Dette forhindrer at fly får tatt av. Heldigvis er det ikke så mange avganger på en lørdagskveld, sier hun.

Hvor store forsinkelser det kommer til å bli, er foreløpig ikke klart.