Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombeaksjoner i Riyadh

Saudi-Arabias hovedstad ble rystet av to eller tre kraftige eksplosjoner i natt. Røyksøyler steg opp fra et boligkompleks for utlendinger bare timer før USAs utenriksminister Colin Powell skulle lande i Riyadh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere skal ha kommet til skade i eksplosjonene, men det er foreløpig ukjent om noen er drept.

For bare noen dager siden advarte amerikanske myndigheter mot «terrorgrupper som kan være i siste fase av sine forberedelser til å angripe amerikanske interesser i Saudi-Arabia».

Vestlige mål

Sikkerhetsstyrker har avsperret området rundt boligkomplekset Al Hamra. En røyksøyle steg opp fra bygningene. Ambulanser kjørte for fulle sirener til stedet.

- Vi hørte en eksplosjon og så mange ambulanser som kom og hentet ofre, sier et vitne.

Bygningskomplekset ligger på vei ut mot flyplassen, øst i byen. Først og fremst huser det vestlige og amerikanske statsborgere.

En annen bombe skal ha vært rettet mot det amerikanske konsulentselskapet Venyl, som arbeider for kronprins Abdullahs nasjonale garde.

En tredje bombe skal ha vært rettet mot et annet boligkompleks, ifølge BBC, som også melder at minst en av bombene skal ha vært i en bil som ble kjørt inn i et boligkompleks.

bin Laden

Saudi-Arabias regjering har de siste ukene trappet opp kampen mot voldelige fundamentalister. 19 menn, 17 av dem saudiarabere, en iraker og en fra Yemen, er etterlyst.

Terrornettverket al-Qaidas leder Osama bin Laden stammer fra grensetraktene mellom Saudi-Arabia og Yemen. Det er antatt at han fortsatt har flere tilhengere i den rike oljestaten.

Hele 15 av de 19 flykaprerne som gjennomførte terrorangrepet på USA 11. september i 2001 var saudiske statsborgere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media